• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

KARTAL BELEDİYE MECLİSİ, İLK TOPLANTISINI YAPTI?

KARTAL BELEDİYE MECLİSİ, İLK TOPLANTISINI YAPTI?
29 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kartal?da yeni seçilen Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı. Belediye Meclisi toplantısına seçilen 37 üye katıldı. CHP?nin 21, AKP?nin 16 üyeyle temsil edildiği ilk Meclis toplantısı basın ve kamuoyunun yoğun katılımıyl

 
            29 Mart Yerel Seçimler sonrası Kartal’da yeni seçilen Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı.  37 üyelik mecliste; 21 üyesi bulunan CHP Grubu; Turan Mengcur, Metin Uluyurt, İbrahim Sarı, Ahu Zengin Kaygusuz, Osman Güdü,  Ali Haydar Süslü, İbrahim Doğan, Atilla Duman, Orhan İspekter, Ergün Öztaner, Leylifer Yıldırım, Seyfullah Ongan, Hüseyin Göktaş, Kemal Uyan, Kamer Gök, İmkan Demirci, Yusuf Memnun, Taner Özdemir, Ali Rıza İkisivri, Gülseren Böyüktaş, Binali Karaman ve 16 üyesi bulunan AKP Grubu da;  Abubekir Taşyürek, Abdi Kesimal, Filiz İştegör, Mustafa Yağcı, Temel Yaz, Alaettin Temel, Hayrettin Yeşilyurt, Hatice Taslak, Turgut Çevik, Muhammed Mehdi Akman, Hüsna Balcı, Adem Gökçe, Mehmet Necati Serin, Nizamettin Altıntaş, Hüseyin Çakır, Metin Bektaş’ın katılımıyla eksiksiz topland?.
 
            Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yeni dönemdeki meclisin ilk toplantısı için yaptığı açılış konuşmasında demokrasinin gereği olarak halkın iradesiyle göreve başladıklarını belirtip, hukukun üstünlüğünde, çağdaş, katılımcı, barışçıl ilkeler doğrultusunda halkın beklentilerine uygun bir hizmet anlayışını benimsediklerini kaydetti. Belediye BaşkanıOp.Dr. Altınok Öz sağlıkta,  eğitimde, sosyal ve kültürel faaliyetlerde yoğun çalışmalarda bulunulacağını belirtti. Op.Dr. Öz belediye hizmetlerinde fiziki şartların ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesinin öncelikli işleri olduğunu aktardı. Belediye meclisinde karar alırken, iktidar-muhalefet ayrımı gözetmeksizin çoksesliliği gözeterek uzlaşmacı bir yönetim sergileyeceklerini söyleyen Başkan Öz, 5 yıllık dönemin başta Kartal halkı olmak üzere, herkese hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu. Başkanın konuşmasının sonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın topluca söylenmesinin ardından gündemin sunumu yapıldı.
 
            Gündem gereğince Belediye Meclis Divanı’na katip üye seçimine geçildi. Buna göre CHP’den Ahu Zengin Kaygusuz asil, Gülseren Böyüktaş yedek ve AKP’den Hatice Taslak asil ve Turgut Çevik yedek üye seçildiler.
 
            Belediye Meclisi 1. ve 2. Başkan vekili olarak CHP’den Kamer Gök 1. Başkan vekili, Taner Özdemir (CHP) ve Hayrettin Yeşilyurt (AKP) da 2. Başkanvekili olarak belirlendiler. Belediye encümenine CHP’den Ergün Öztaner, Seyfullah Ongan ve Yusuf Memnun seçildiler.
 
            KOMİSYON ÜYE SEÇİMLERİ

 
İmar Komisyonu’na; CHP’den İbrahim Doğan, Osman Güdü ve Turan Mengcur, AKP’den de Hüsna Balcı ve Temel Yaz seçildiler.
Hukuk Komisyonu’na; CHP’den Av. Kamer Gök, Gülseren Böyüktaş ve İmkan Demirci, AKP’den de Av. Mustafa Yağcı ve Av. Hatice Taslak seçildiler.
Bütçe Tetkik Komisyonu’na;
CHP’den Gülseren Böyüktaş, Alirıza İkisivri, Turan Mengcur, AKP’den de Abubekir Taşyürek ve Hayrettin Yeşilyurt seçildiler.
Tarife Komisyonu’na; CHP’den Metin Uluyurt, Binali Karaman ve Atilla Duman, AKP’den de Alaettin Temel ve M. Mehdi Akman seçildiler.
Kesin Hesap Tetkik Komisyonu’na; CHP’den Gülseren Böyüktaş, İbrahim Sarı ve Kemal Uyan, AKP’den de Abubekir Taşyürek ve Hayrettin Yeşilyurt seçildiler.
Çevre Komisyonu’na; Alirıza İkisivri, Leylifer Yıldırım, Orhan İspekter, AKP’den de Abdi Kesimal ve Filiz İştegör seçildiler.
Sağlık Komisyonu’na; CHP’den Leylifer Yıldırım, Alirıza İkisivri ve Ali Haydar Süslü, AKP’den de Adem Gökçe ve Hüseyin Çakır seçildiler.
Gençlik ve Spor Komisyonu’na; CHP’den Ahu Zengin Kaygusuz, Taner Özdemir ve Atilla Duman, AKP’den de Turgut Çevik ve Hüseyin Çakır seçildiler.
Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Komisyonu’na; CHP’den İbrahim Sarı, Atilla Duman ve Metin Uluyurt, AKP’den de M. Necati Serin ve Nizamettin Altıntaş seçildiler.
Afet ve Deprem Komisyonu’na; CHP’den İbrahim Doğan, Turan Mengcur ve Binali Karaman, AKP’den de M. Necati Serin ve Nizamettin Altıntaş seçildiler.
Trafik Komisyonu’na; CHP’den Hüseyin Göktaş, Kemal Uyan ve Ergün Öztaner, AKP’den de Metin Bektaş ve Turgut Çevik seçildiler.
 
MARMARA VE BOĞAZLAR BELEDİYELER BİRLİĞİ’ne,  CHP’den Asil Üye olarak; Av. Kamer Gök, Taner Özdemir, Osman Güdü, Yedek Üye olarak da Orhan İspekter ve İbrahim Sarı seçildiler.
 
KENT KONSEYİ’ne, 6 CHP ve 5 AKP’li üye seçildiler. Buna göre Kent Konseyi’ne CHP’den; Hüseyin Göktaş, Taner Özdemir, İmkan Demirci, Binali Karaman, Osman Güdü ve Atilla Duman, AKP’den de; Muhammed Mehdi Akman, Metin Bektaş, Filiz İştegör, Mehmet Necati Serin ve Temel Yaz seçildiler.
 
            Kartal Belediye Meclisi ilk toplantısı, komisyon üye seçimlerinin belirlenmesinin ardından Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün, komisyon üyelerinin çalışmalarında başarılar dileğinde bulunmasının ardından sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113