• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 27 °C

Kabaktepe, "Seçim sonuçlarının sorumluluğunu üzerime alıyorum."

Kabaktepe, "Seçim sonuçlarının sorumluluğunu üzerime alıyorum."
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminin sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; "İstanbul’da yaşanan bu sonuçların sorumluluğunu üzerime alıyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Empati İstanbul Basın Buluşması'nda basın mensupları ile bir araya geldi. Basın toplantısına Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli de katıldı. 

Kabaktepe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada 31 Mart Seçimlerine ilişkin İstanbul'daki sonucun sorumluluğunu üzerine aldığını ifade ederken; "Başarı olduğunda nasıl alkış alıyorsak başarısızlığı da sahipleniyoruz." ifadelerini kullandı.

'YÜZDE 17.5 OY HERHALDE BUHARLAŞMADI'
Kabaktepe, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen milletvekili seçimlerinde İstanbul'da yüzde 20.3 oy alan üç partinin (Yeşil Sol Parti/DEM Parti, İYİ Parti ve Türkiye İşçi Partisi) 31 Mart 2024 İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde yüzde 2,75 oy aldığını hatırlatarak, "Yaklaşık yüzde 17.5 oy herhalde buharlaşmadı. Bu oylar nereye gitti?" diye sordu.

'CUMHURİYET TARİHİNİN YAKLAŞIK OLARAK DÖRTTE BİRİNE HÜKMETMİŞ BİR KADRONUN VE LİDERLİĞİN MENSUBUYUZ'
Kabaktepe partisindeki kongre sürecine dikkat çekerek; değişim ve dönüşümü işaret etti ve şu ifadeleri kullandı;

"AK Parti'mizin ülkemiz tarihi, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık, içerisindeki mevziini ve kıymetini doğru tespit etmek zorundayız. Millete adanan, memleket sevdası ile yoğrulan, yaklaşık çeyrek asırlık bir süreçten bahsediyoruz. Bu süre neredeyse, modern Türkiye tarihinin dörtte birine tekabül etmektedir. Yani Türkiye Cumhuriyeti tarihinin yaklaşık olarak dörtte birine hükmetmiş bir kadronun ve liderliğin mensubuyuz."

osnakere.jpg

"KONGRE SÜRECİNE KADAR VAZİFEMİZİN BAŞINDAYIZ"
"Neticede İl Başkanı olarak İstanbul'da 3 yıldır bu görevi yapıyorum. 3 yılın neticesinde İstanbul'da  AK Parti'mizin yaptığı tüm işlerde  haberim oldu veya haberim yoktu İl Başkanı olarak tüm sorumluluk bana aittir bunu açık bir şekilde ifade ediyorum. Bunu yapmamız gerek iş ve işlemleri az mı yaptık, çok mu yaptık, yeterli mi yaptık, yetersiz mi yaptık tartışmasından bağımsız olarak söylüyorum. Partimizin değişim ve dönüşüm ve kongre süreçleri olacak.  O süreçlere kadar İl Başkanı olarak vazifemizin başındayız."


'OYUMUZ BİR ÖNCEKİ SEÇİME ORANLA YAKLAŞIK 200 BİN AZALMIŞ'
"Biz elbette niçin ikinci olduk diye soruyoruz. Mesela parti olarak oyumuz bir önceki seçime oranla yaklaşık 200 bin azalmış. Bu bizi destekleyen seçmenlerimizin büyük çoğunluğunun sadakatinin hala yerinde olduğunu gösteriyor. Katılım oranının düşüklüğü ve seçmenin sandığa gitmemesi daha birçok neden gibi sonuçları etkilemiş gibi görünüyor. Burada sorulması gereken soru seçime katılmayan ve katılan seçmenin gerekçelerinin ne olduğudur."


'MİLLETİMİZ ADINA KAZANILAN HİÇBİR KAZANIMIN BELEDİYELER ÜZERİNDEN HEBA EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'
"Milletimizin müesseseleşmiş irfanına ve kurumsallaşmış gönül ve zihin dünyasına sahip çıkacağız. Son çeyrek asırda milletimiz adına kazanılan hiçbir kazanımın yerel belediyeler üzerinden heba edilmesine ve değersizleşmesine müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bizim milletimizle ayniyetimiz seçim sonuçlarından bağımsızdır. Bizler milletimizle aynı duyguları yaşar, aynı şeylere sevinir aynı şeylere üzülürüz. Bu durum siyasetten bağımsız olarak bizlerin milletimizin özü olmamızdan kaynaklandığı herkesçe malumdur.

Sayın Cumhurbaşkanımızı tanımlayacaksak 'Milletin adamı' ifadesi kadar daha tanımlayıcı ve kuşatıcı bir tanımlama hak verirsiniz ki yoktur."

"Bu yüzden empati yapacağız, milletimizi dinleyeceğiz ve milletimizle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Empati İstanbul gelecek İstanbul diyerek durmak yok yola devam düsturuyla çalışmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda çalışma programımızı hazırladık tük kademlerimizle sahada olacağız."

"BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİMİZE KOŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Öte yandan Kabaktepe sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yeni bir döneme girerken çalışmalarımıza aynı hız ve kararlılıkla devam ediyoruz." ifadeleri kullanarak şunları söyledi;

"Son çeyrek asırda kazanılan hiçbir değerin heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Milletin Adamı Cumhurbaşkanımızla ve milletimizle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Daha hızlı, güçlü ve azimli bir şekilde büyük Türkiye hedefimize koşmaya devam ediyoruz. Seçimler, zaferlerimizin taçlandığı ve yenilendiğimiz dönemlerdir. Katılımları için kıymetli gazetecilerimiz ve köşe yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum." Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP Lideri Özel'den 15 Temmuz açıklaması!15 Temmuz 2024 Pazartesi 16:02
  • Semih Yalçın'dan Sinan Ateş açıklaması13 Temmuz 2024 Cumartesi 16:35
  • Kılıçdaroğlu Parti mi kuruyor!12 Temmuz 2024 Cuma 16:33
  • Erdoğan başkanlık edecek.. Milyonları ilgilendiren toplantı!08 Temmuz 2024 Pazartesi 12:03
  • HÜDA PAR'da Zekeriya yapıcıoğlu yeniden genel başkan07 Temmuz 2024 Pazar 19:18
  • Bakan Fidan' dan sert sözler06 Temmuz 2024 Cumartesi 12:38
  • İstanbul Gazze için Kıyam'da06 Temmuz 2024 Cumartesi 12:27
  • Özel'e rest çekti! Bahçeliyle gidiyor..05 Temmuz 2024 Cuma 14:05
  • Kongreye Davet!05 Temmuz 2024 Cuma 00:09
  • Çevre ve Şehircilik Bakanı istifa etti02 Temmuz 2024 Salı 00:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113