• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?
İstanbullular dikkat kar yağışı bugün başlıyor! Meteoroloji'nin yapmış olduğu hava durumu ve son dakika kar yağışı uyarılarının ardından doğu bölgelerinin haricinde Marmara bölgesinde de kar yağışı dün akşam itibariyle başladı.

Edirne ve Tekirdağ'da sağanak yağışların yerini kar yağışına bırakmasının ardından bölge beyaz örtüye büründü. Yoğun kar yağışının göründüğü Keşan'da okullar bugün tatil edildi. Evden çıkmak için hazırlanan vatandaşlar 'bugün hava nasıl olacak' sorusunu yoğun şekilde araştırıyor. İstanbul'da dün sabah saatlerinden itibaren aralıksız devam eden yağmur yağışı bugün yerini kar yağışına bırakacak. İstanbul'da etkili olacak kar yağışı için görevliler vatandaşları olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu ve kar yağışına ilişkin uyarılar geldi. Aralık ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde vatandaşlar "Kar ne zaman yağacak" sorusunu araştırmaya devam ediyor. Doğu bölgelerinde etkili olan kar yağışları dün akşam itibariyle batı bölgelirinde de etkisini göstermeye başladı. İstanbul'un yanı başı olan Tekirdağ ve Edirne'de etkili olan kar yağışları vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Edirne Keşan'da yoğun kar yağışından d olayı valilik okulları bugün tatil edilirken bir haberde Tekirdağ'ın Malkara ilçesinden geldi. Yağan kar yağışından dolayı kaymakamlık eğitime bir gün ara verdi. Meteoroloji'den sonra AKOM'da İstanbul'da yaşayan vatandaşları son dakika uyararak bugün görülecek kar yağışı nedeniyle uyardı. İşte başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm yurtta hava durumu raporları ve detaylar.
Hava sıcaklıklarının; Ülkemizin kuzeybatı ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Adana çevreleri ile Mersin'in doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

İstanbul: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, batı kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde beklenen yağışların il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 6

İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 8

Adana: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor 13

Kaynak:Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113