• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

İstanbul'a ne zaman kar yağacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir İstanbul ve Türkiye genelinde yağacak olan şiddetli kar ile ilgili uyarılarda bulunuyordu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yayınladığı rapora göre, İstanbul'da bugün de etkili olması beklenen kar yağışı ile ilgili saat verildi. MGM'nin günlerdir yaptığı uyarıların ardından vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunun yanıtını araştırıyordu. Dün öğle saatlerinden sonra İstanbul'da kar yağışları etkisini göstermişti. Kurum, Doğu Karadeniz, Sakarya, Düzce ve daha pek çok ilin bulunduğu yerlerde kar kalınlıklarının 20 cm üzeri olacağını belirtirken, ayrıca, 'Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.' açıklamasını yaptı. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak, saati belli oldu mu?
METEOROLOJİ'DEN BİR UYARI DAHA GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda kar yağışının bu akşam saatlerinde başlayacağı kaydedildi.
Açıklamada,"Bu akşam saatlerinde İstanbul il genelinde yağmur şeklinde başlayacak olan yağışın, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışına dönerek gece boyunca etkili olacağı ve güney sahillerinde 2-5 cm, kuzey ve iç kesimlerinde 5 ila 9 cm yerde örtü yapacağı tahmin ediliyor" denildi.

Uyarıda, "Yarın sabah saatlerinde Avrupa Yakası'nda, öğleden sonra ise Anadolu Yakası'nda etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli kar yağışı ile hafta sonunda etkili olacak olan soğuk havanın, Pazartesi sabah saatlerine kadar başta buzlanma ve don olayının sebep olacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" bilgileri yer aldı.

Kaynak:Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113