• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Diyarbakırlılar Başkan Erdoğan'ı bağrına bastı..

Diyarbakırlılar Başkan Erdoğan'ı bağrına bastı..
Bazı programlara ve açılışlara katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez Bağlar ilçesinde coşkuyla karşılandı.

Havaalanı yolu üzerinde bulunan Bağlar Belediyesi Şehit Polis Atakan Arslan hizmet binası önünde toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

icin-227.jpg
Erdoğan, sevgi gösterilerine selamlama yaprak cevap verdi. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havaalanından geliş güzergahına "Sayın Cumhurbaşkanımız, Peygamberler, Sahabeler ve Medeniyetler Şehrine Hoş Geldiniz" ve "Bağlar emin ellerde Sayın Cumhurbaşkanım" yazılı pankartlar astı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın yoğun ilgisinden memnun kaldığı gözlendi.

icin-bir-013.jpg
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’ı son olarak 31 Mart yerel seçimlerinden önce 9 Mart 2019’da ziyaret etmişti. Erdoğan, 2.5 yıllık aranın ardından bugün Diyarbakır’a gelerek vatandaşlarla ve evlat nöbetindeki ailelerle bir araya gelecek.

icin-2-011.jpg
Büyük buluşma öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka hitap edeceği alan ile çocukları terör örgütü PKK tarafında zorla dağa kaçırılan ailelerin bulunduğu HDP il binası önündeki hazırlıklar tamamlanarak Cumhurbaşkanı’nın gelişi beklenmeye başlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanlarda polis ekipleri kuş uçurtmuyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2.5 yıl sonra geldiği Diyarbakır'da 2016 Sur olaylarında teröristlerin yaktığı Sur ilçesi Kurşunlu Camii'nde cuma namazı kıldı. 


Onarımı tamamlanarak ibadete açılan camide cuma namazını kıldıktan sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlerin yaktığı Kurşunlu Camii'ni onarıp ibadete açtıklarını ve uzun aradan sonra hep birlikte burada cuma namazı kıldıklarını söyledi.

icin-3-006.jpg
Kurşunlu Camii önünde açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Şu an Kurşunlu Camisindeyiz. Burayı teröristler yakmıştı, onarıp yeniden ibadete açtık ve uzun bir aradan sonra ilk cuma namazını kıldık.


Yaptığımız yatırımlarla yeni bir Diyarbakır oluşturduk, yeni bir Diyarbakır inşa ediyoruz. Çok çok güzelleştirilmiş bir Diyarbakır'ı inşa ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın burada önemli bir gayreti var ve kısa zamanda bunları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz" dedi. KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113