• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

DİNE VE DİNDARA SALDIRMAYA DEVAM !

Hasan Demirci

Fatih Altaylı bildiğiniz gibi. İnançla, ibadetle, Müslümanların yaşantısı ile derdi var adamın. Dine ve dindara sataşmadığı, saldırmadığı gün olursa onu yaşanmamış sayıyor. 

Bayramda yine ortaya çıktı ve programından bahsetti. Tatil için Ağustosta güney batı fransada İspanya sınırında boğa güreşlerine katılacakmış. 

Kurban kesenlere bir güzel fetvada vermiş. Böyle allame birisinin din işleri yüksek kurulunda bu güne kadar olmamasına hayıflanırsın. Ne dedi peki. 

"Hayvanlara kimse eziyet etmesin. Ben Kurban Bayramı'nda kurban parasını yardım olarak vermeyi tercih ediyorum. Daha insancıl geliyor. Çünkü gerçekten büyük bir ziyanlık oluyor."

Hayvan kurban edilirse insanlıktan uzaklaşıyor, hayvanlara eziyet ediliyormuş. Ama bedeli verilir kurban kesilmezse çok insancıl olunuyor hayvana eziyet edilmiyormuş. 

Ama aynı Altaylı boğa güreşinde ne izleyecek dersiniz. Ben anlatmayayım, insan bu sahneleri izlerken dehşet ve vahşetin ne olduğunu iliklerine kadar hissediyor. 

Altaylı şunu bilesin ki, hiç kimse Allah cc dan daha merhametli olamaz. Allâh teâlânın emrettiği şeyi onun rızâsını kazanmak için emrettiği vakitte yapmaktan daha sevimli ve sevaplı bir şey yoktur...

Biz Allah'a iman etmiş müminler olarak 
"Böylece kendileri için faydalı olan şeyleri açık seçik görsünler ve Allah’ın onlara rızık olarak verdiği, belirlenen günlerde kesecekleri kurbanlık hayvanlar üzerine O’nun adını ansınlar. Artık onlardan hem kendiniz yiyin hem sıkıntı içindeki yoksulları doyurun". (Hac Sûresi 28) ayetini okuduk, kurbanlarımızı kesiyor, ondan hem yiyor hem ikram ediyoruz. 

Yine biz müminler olarak Peygamber efendimize bağlı kalacağımıza söz verdiğimiz için 
“Âdemoğlunun, Kurban bayramının birinci günü yaptığı işlerin Allah’a en sevimli olanı, (kurban) kanı akıtmaktır, (O gün Allah katında bundan daha sevimli bir amel yoktur.) Kıyâmet günü o kurban, boynuzları, tırnakları ve kıllarıyla gelir. Kurbanın kanı da, henüz yere düşmeden Allah’ın rızâsına nâil olur ve kabul edilir. O hâlde, kurbanlarınızı gönül hoşnutluğu ile kesin!” (İbn-i Mâce, Edâhî, 3; Tirmizî, Edâhî, 1/1493)  hadisi şerîfini okuduk Allah için o gün yapılması istenen en sevimli ameli işliyoruz. 

Peki sen kimsin Altaylı? 
Neden Müslümanların ibadetine bu kadar alerji oluyorsun? 
Tatilinde boğa şişlenirken hiç mi vicdanın sızlamıyor.? 
Sende haklısın olmayan vicdan sızlamaz. 
28 şubatta Müslümanlara nasıl vicdansızlık yaptığını unutmadık...

Bu yazı toplam 835 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113