• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Din adamının dini konuşmasına bile tahammül edemediler

Din adamının dini konuşmasına  bile tahammül edemediler
Geçtiğimiz hafta Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi Nikah Salonu?nda düzenlenen bir düğünde, davetliler arasında bulunan ve düğün sahibinin ricası üzerine, iki dakikalık bir selamlama konuşması yapmak üzere sahneye çıkan Pendik Müftü Vekili Fikret Cesur,

Sen misin Besmele ile konuşmaya başlayan

Nikah salonu müdürünün hışımla sert bir şekilde Fikret Cesur’a müdahale ederek susturmaya çalışmasına, vatandaşların tepki göstermesi üzerine büyük bir arbede yaşandı. Olaylar, Kartal Belediye Meclisi’ne taşındı.
Geçtiğimiz hafta Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda düzenlenen bir düğünde, davetliler arasında bulunan ve düğün sahibinin ricası üzerine iki dakikalık bir selamlama konuşması yapmak üzere sahneye çıkan Pendik Müftü Vekili Fikret Cesur, sözlerine Euzü Besmele ile başlayınca kızılca kıyamet koptu. Nikah salonu müdürünün hışımla sert bir şekilde Fikret Cesur’a müdahale ederek susturmaya çalışmasına, vatandaşların tepki göstermesi üzerine büyük bir arbedenin yaşandığı düğün merasiminde yaşanan olaylar, belediye meclisine taşındı.
İlçede siyasi gerginliğe neden olan ve belediye meclisine kadar taşınarak, olaya neden olanlar hakkında AK Partili belediye meclisi üyeleri tarafından soru önergesi verilmesine kadar uzanan olaylı düğün merasiminde yaşananlar, edinilen bilgiye göre şöyle cereyan etti.

SALON GÖREVLİSİNDEN İZİN ALINDI
Geçtiğimiz hafta düzenlenen düğün merasiminin evsahibi Kartallı bir esnaf olan Şaban Aydın, düğün merasine iştirak eden misafirlerine bir hoş geldiniz konuşması yapmak istemiş, fakat kendisinin ses kısıklığı rahatsızlığı bulunması nedeniyle bunu yapamayacağı için davetlileri arasında bulunan yakın dostu Pendik Müftü Vekili Fikret Cesur’dan bir ricada bulunarak, iki dakikalık bir hoş geldin konuşması yapmasını istedi. Bu ricayı kıramayan Cesur, salon görevlilerinden izin alınması şartıyla bu ricayı yerine getirebileceğini belirtti. Bunun üzerine orada bulunan salon görevlisi bir bayanla görüşerek izin alan düğün sahibi Şaban Aydın, Cesur’un yanına gelerek, gerekli iznin alındığını, konuşmasını yapabileceğini beyan eder. Bunun üzerine düğün sahibi Şaban Aydın ile birlikte sahneye çıkarak salon görevlisi bayanın kendisine mikrofonu takdim etmesiyle birlikte söz alan Fikret Cesur sözlerine, “Euzü besmele” ile başlar.

BESMELEYE TEPKİ, VATANDAŞLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU
Müftü vekili Fikret Cesur’un besmele çekerek sözlerine başlaması, davetliler arasında bulunan bazı kişilerin homurdanmasına neden olur. Fikret Cesur’un ifadesiyle, tanımadığı bir kimse tarafından yüksek sesle, konuşmanın uzatılmaması istenir. Bunun üzerine Cesur, evsahibinin rahatsızlığı nedeniyle kendisinin hitap edemeyeceği için kendisinden iki dakikalık bir hoş geldin konuşması yapmasını rica ettiğini ve konuşmasının iki dakika süreceğini belirtir. Cesur’un bu sözlerine rağmen homurtular, seslerin yükselmesine neden olur. Sonrasında ise, sonradan gelen ve nikah salonu müdürü olarak ifade edilen bir kişi tarafından mikrofon kapatılarak, Cesur’a sert bir şekilde müdahale edilerek, ‘Burada, bu şekilde konuşulamayacağı’ söylenerek’ hışımla sahneden indirilir. Yapılan bu sert ve anlamsız müdahaleye, davetli vatandaşların da sert bir şekilde tepki vermesi nedeniyle olay, büyük bir arbede yaşanmasına neden olur.

ŞABAN AYDIN, OLAYA NEDEN OLANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILSIN
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız düğün sahibi Şaban Aydın, “Düğünüm, sol görüşlü kişilerce ve nikah salonu müdürü tarafından siyasi kişiliğim nedeniyle provoke edildi. Müdahale ve çıkan arbede nedeniyle manevi olarak büyük bir mağduriyet yaşıyorum. Olaya neden olan kişilerin, bu sorumlulukları taşıyabilecek vasıfta olmadıklarını düşünüyorum. Mağduriyetimin giderilmesi ve bu tür bir olayın, bir daha yaşanmaması için Kartal Belediye Başkanlığı’na, olaya neden olan kişiler hakkında işlem yapılarak, görevden alınmaları hususunda başvuruda bulundum. Gereğinin yapılmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

AK PARTİ SORU ÖNERGESİ VERDİ
Olaylı düğün merasiminin ardından, olaya şahit olan AK Partili belediye meclis üyeleri, sorumlular hakkında gereğinin yapılması ve bu tür olayların tekrarlanmaması için olayı Kartal Belediye Meclisi’ne taşıyarak, sorumlular hakkında gereğinin yapılması için soru önergesi verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113