• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Çocuk eğitimi Çanakkale?de savaşmak kadar faziletlidir

Çocuk eğitimi Çanakkale?de savaşmak kadar faziletlidir
Efaziletli ibadetin cihat olduğunu kaydeden Prof. Dr. Cevat Akşit, ?Eğitim de, bir cihattır. Çocuklarımıza vereceğimiz iyi bir eğitim, Çanakkale?de savaşmak kadar faziletlidir.? dedi.



ÇOCUKLARINIZA, EN İYİ EĞİTİMİ VERMEKLE YÜKÜMLÜSÜNÜZ
“En faziletli ibadet cihattır ve cihat, kılıçla olduğu kadar kalemle de, yani eğitimle de yapılan bir ibadettir.” sözleriyle konuşmasına başlayan AKŞİT, konuya bu yönüyle bakıldığında, Türk milletinin en büyük cihatlarından birinin Çanakkale Savaşları olduğunu kaydederek, “Çocuk ve gençlerin eğitimi, Çanakkale’de savaşmak kadar faziletlidir. Bu nedenle, ailelere büyük görevler ve mesuliyetler düşmektedir. Dolayısıyla, çocuklarına her anlamda iyi bir eğitim veremeyen veya çocuklarının sorunlarıla yeterince ilgilenmeyen aileler, çok büyük bir vebal altına girmektedirler. Bunun içindir ki; aileler, çocuklarına en iyi eğitimi vermekle yükümlüdürler.” dedi.    
CEVAT AKŞİT SEVGİSİ SALONLARA SIĞMADI
Pendik Müftülüğü tarafından, 17 Şubat Perşembe akşamı, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Gençliğin sorunları ve ailelere düşen görevler’ konulu konferans, yoğun bir vatandaş topluluğunun katılımla gerçekleşti.
Yoğun talep nedeniyle, panelist olarak Prof. Dr. Cevat Akşit’in katıldığı konferansı izlemeye gelen vatandaşların bir kısmı ayakta, bir kısmı da nikah salonunda oluşturulan alanda programı takip etmek zorunda kaldı.
İlçe Müftüsü Ziya Ersin, Çarşı Camii İmam Hatibi Fikret Cesur ve müftülük personelinin tam kadro hazır bulunduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardınran hafız Adem Bilir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Pendik İlçe Müftüsü Ziya Ersin’in kısa bir selamlama konuşmasının ardından sunumuna başlayan Prof. Dr. Akşit, ayet ve hadislerden örnekler vererek; çocuk eğitiminin önemi, çocuk ve gençlerin eğitiminde ailenin rolü ve ailelere düşen görevler konusunda vatandaşlara doyurucu bilgiler verdi.
ÇOCUKLARINIZA, EN İYİ EĞİTİMİ VERMEKLE YÜKÜMLÜSÜNÜZ
“En faziletli ibadet, cihattır ve cihat, kılıçla olduğu kadar kalemle de, yani eğitimle de yapılan bir ibatettir.” sözleriyle konuşmasına başlayan AKŞİT, konuya bu yönüyle bakıldığında, Türk milletinin en büyük cihatlarından birinin Çanakkale Savaşları olduğunu kaydederek, “Çocuk ve gençlerin eğitimi, Çanakkale’de savaşmak kadar faziletlidir. Bu nedenle, ailelere büyük görevler ve mesuliyetler düşmektedir. Dolayısıyla, çocuklarına her anlamda iyi bir eğitim veremeyen veya çocuklarının sorunlarıyla yeterince ilgilenmeyen aileler, çok büyük bir vebal altına girmektedirler. Bunun içindir ki; aileler, çocuklarına en iyi eğitimi vermekle yükümlüdürler.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113