• BIST 14012.42
  • Altın 6898.09
  • Dolar 48.3814
  • Euro 56.1226
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 33 °C

Bomba yazı! Fenerbahçe mi Galatasaray mı?

Bomba yazı! Fenerbahçe mi Galatasaray mı?
Haber7 yazarı Evren Göz, hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe- Galatasaray Derbisini kaleme aldı.

Aslan ligde hatasız: Eksik ama lider

Galatasaray'ın Fenerbahçe derbisi öncesi puan kaybına tahammülü yoktu. Gaziantep karşısında, erteleme maçı olduğu için kurallar gereği maçın oynanması gereken tarihten sonra transfer edilen oyuncular kadroda yer almadı. Icardi'nin de sakatlığından dolayı yer almadığı mücadelede, Batshuayi'nin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Belçikalı golcü, Süper Lig ölçülerinde çok kıymetli bir takım oyuncusu olduğunu yine ispatlarcasına mücadele etti. Ligimizde temaslı oyun esastır ve bu esasa uygun hareket eden, ideal bir santrfor tipi Batshuayi.

Maçın dikkat çeken oyuncularından biri Barış Alper oldu. Kariyerinde ilk kez 4 maç üst üste gol ile buluşan milli futbolcu, yoğun geçen sezonun ardından Euro 2024 temposunu da yaşadığı için az dinlenmişti. Sezon öncesi kampının bir kısmını kaçıran Barış, eski ritmini bulmaya başladı. Zaha ve Kerem'in ayrıldığı kadro yapısında Okan Buruk, Barış'ı pamuklara sarmalı. Zira bazı bölgelerin tam anlamıyla yedeklenmediği Galatasaray kadrosunda, Barış'ın yedeği bulunmuyor.

Yunus Akgün'ün gol atıp morallenmesi önemliydi. Dar kanat rotasyonunda Yunus, ayağına gelen bu şansı iyi değerlendirmeli. Galatasaray formasının önemini en iyi bilen isimlerden biri olarak, o formaya sarılıp, kariyerinde aşması gereken o eşiği atlaması gerekiyor.

Sarı kırmızılıların erken bulduğu gol ile biraz tempoyu düşürdüğü maçta, rakibe az sayıda pozisyon vermesi önemli. Selçuk İnan'ın ekibi Gaziantep ise maç öncesi planlarını sahaya yansıtamadı. Gerek savunmadaki duruş hataları, gerek çıkarken pas kayıpları ve Torreira-Sara ikilisini bir türlü geçememeleri, dağınık bir görüntü yarattı. Gelecek adına tablonun sıkıntılı olacağını söylemek gerek.

Galatasaray'da ise gözler şimdi derbide. Kadıköy'de Galatasaray'ın başında 2 kez sahaya çıkan Okan Buruk, henüz gol yemedi. İlk maçında 3-0 gibi net bir skorla sahadan ayrılan başarılı teknik adam, geçen sezon ezeli rakibine isabetli şut şansı tanımamıştı. Ancak durum bu kez farklı. Mourinho'nun Fenerbahçesi karşısında, Galatasaray'ın henüz kadro yapısının oturduğunu ve oyununun güçlendiğini söylemek mümkün değil. Ligde 5'te 5 yapmasına karşın, maalesef Süper Lig'de takımlar arasındaki kadro uçurumu, ortaya bu tür tablolar çıkarıyor. Galatasaray'ın oyunundaki eksikleri, Beşiktaş ve Young Boys maçları ortaya çıkarmışken, Fenerbahçe  maçı geride kalan 5 maça bakarak okunmamalı. Bu yüzden kadroda değişiklik, oyun planında sürprizler, ezber bozmak gerekiyor.

Hakem üzerinden değil, oyun üzerinden anlatabileceğimiz, hak edenin kazanacağı bir derbi olmasını temenni ediyorum.

 

Evren Göz - Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pendikspor yerle bir: 2-001 Eylül 2026 Salı 22:52
  • Trabzonspor'un Muhammed Salah'ı var!24 Ağustos 2026 Pazartesi 00:08
  • Beşiktaş'ta isyan! Hakeme büyük tepki..23 Ağustos 2026 Pazar 23:57
  • Kartal'a Alanya darbesi!23 Ağustos 2026 Pazar 23:40
  • Pendikspor Antalya'da coştu. 2-322 Ağustos 2026 Cumartesi 23:37
  • Pendikspor Antalyasporla karşı karşıya geliyor!22 Ağustos 2026 Cumartesi 00:09
  • Pendikspor'a 9 yeni transfer20 Ağustos 2026 Perşembe 15:29
  • Pendikspor, Yeni İsim Sponsorluğunu ve Transferlerini Tanıtıyor18 Ağustos 2026 Salı 16:01
  • Pendikspor’a Transfer Müjdesi: Yasak Kalktı!13 Ağustos 2026 Perşembe 19:21
  • İspanya'da gündem Arda Güler! Müthiş performans..11 Ağustos 2026 Salı 00:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113