• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

?Babama dahi taviz vermem?

?Babama dahi taviz vermem?
29 Mart seçimlerini kazanarak Sultanbeyli Belediye Başkanı olan Hüseyin Keskin, geçtiğimiz hafta içinde yerel basınla biraraya geldiği tanışma toplantısında, kamuoyunun başlıca gündem maddesi olan yıkımlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, planlanan yık

Mahalli idareler seçimleriyle Sultanbeyli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hüseyin Keskin, 17 Nisan Cuma sabahı başkanlık binasının sergi salonunda düzenlenen kahvaltılı bir tanışma toplantısıyla yerel basınla buluştu. Çok sayıda basın kuruluşu mensuplarının iştirak ettiği toplantıda, çiçeği burnunda Sultanbeyli’nin yeni belediye başkanı Hüseyin Keskin, kendini tanıtarak, ilçenin sorunlarıyla ilgili olarak yöneltilen soruları içtenlikle cevaplandırdı.

ADALETLİ VE EŞİT DAVRANACAĞIZ
Düzenlenen toplantının ağırlıklı konusu, ilçe gündemini oldukça meşkul eden ilçedeki kaçak yapıların yıkımı konusuydu. Belediye başkanı Keskin, yaptığı açıklamada, hiç bir ayrım yapmaksızın, herkese adaletli ve eşit davranacaklarını kaydetti. Belediye başkanı Keskin, “Esas olan, hiç bir suretle kaçak yapılaşmaya izin vermemektir. Fakat tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşlarımız, seçim zamanı yıkamazlar öngürüsüyle hareket ederek, gerek kendi mülkiyetinde olan yerlerinde, gerekse başkasına ait olan yerlerde kaçak yapılar inşa etmişlerdir. Hafta içinde yıkılan yerler TOKİ arazisi ve okul alanında olan yerlerdir ve bunların yıkılması da gayet doğaldır.” şeklinde konuştu.

YIKIMLAR MÜLKİYET HAKLARINA GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK
Başkan Keskin sözlerine, “Yıkılması gereken kaçak yapılar mutlaka yıkılacaktır, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Yalnız biz kaçak yapıları mülkiyetlik haklarına göre iki ayrı değerlendirmeye tabi tutuyoruz. Birincisi, ister özel mülkiyet üzerinde olsun, isterse kamuya ait olsun, başkasının arazisi üzerine inşa edilmiş, mutlak suretle yıkılacak olan yapılardır. Diğer kısma giren kaçak yapılar ise, vatandaşlarımızın kendi mülkiyetlerinde olan arazi veya binaları üzerine yapılmış kaçak yapılardır. Bu durumda olan yapılarda ise belediye kanununun 184. Maddesi’nin gereği uygulanacak. Bu yapılarla ilgili planlama çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yapılarla ilgili olarak 184. maddenin elverdiği ölçüde uzlaşma ortamı yaratılabilirse, uzlaşmaya gidilecek. Bu sağlanamaz ise, bu durumdaki yapılar içinde gereği yapılacak.” dedi.

OY KAYGIMIZ OLMADI, OLMAYACAK
İlçenin çözüm bekleyen diğer sorunlarıyla ilgili olarak yöneltilen soruları da yanıtlayan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin açıklamalarını, “Seçimlerden önce ne dediysek, şimdi de aynısını söylüyoruz. O zamanda seçim kaygısı olmadan bu yapıların yıkılacağını söylemiştik, şimdi de aynısını söylüyorum. Şimdiye kadar, ne yıkımlar konusunda, ne de diğer konularda oy kaygımız olmadı, bundan sonra da oy kaygımız olmayacak. Zengin-fakir, partili-partisiz hiç bir kimseye ayrımcılık yapmayacağız. Herkese adaletli ve eşit davranacağız.” sözleriyle tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113