• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

2 liraya paça dikip geçinmeye çalışıyoruz

2 liraya paça dikip geçinmeye çalışıyoruz
iyasadaki darboğaz yüzünden sıkıntı içinde olduklarını ifade eden Pendikli terziler, yıllar sonra ilk defa böylesi ödeme dengesizliği ve sıkıntısı ile karşı karşıya geldiklerini söylediler.


Konfeksiyon ve tekstil sektöründeki darboğazın, kendilerini eritme noktasına getirdiğini belirten Pendik Cavit Paşa Sokak, Hüsniye İsmet Yalgın Pasajı terzileri, "Bankalar, uygun faizlerle kredi vermek için yarıştıkları halde, oda üyelerimiz kredi kullanamıyor. Zor dönemi atlatmak için devlet tarafından gerçekleştirilecek bazı düzenlemelere ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

NEREDE ESKİ GÜNLER
Anlamsız bir rekabetten dolayı, halen 2 liraya paça diktiklerini kaydeden terzi esnafları, ”Eski günleri mumla arıyoruz. Önceki yıllarda iş yetiştiremiyorduk, şimdi ise müşteri duasına çıkacağız. Sektörümüzde anlamsız bir rekabet var. Fiyat standardı yok. Rekabet yüzünden 2 liraya pantolon paçası dikiyoruz. İki lira, iki lira toplayarak, geçinmeye çalışıyoruz. Şu an, bir çok arkadaşımız zararına faaliyet gösteriyor. Ayakta kalma mücadelesi veriyor.” dediler.

NAKİT SIKINTISIÇEKİYORUZ
Türkiye'de adı konulmamış bir ekonomik krizin yaşandığını savunan Pendik’in en eski terzilerinden olan ve eşiyle birlikte geçim mücadelesi veren Ahmet-Leyla Taşkıran çifti, "Ekonomide uzun süredir yaşanan sıkıntı, bizleri iyice zora soktu. Piyasalarda nakit para dönmüyor. Dar gelirli aileler, zorunlu ihtiyaçları dışında harcama yapmaktan kaçınıyor. Bu durum da küçük çaplı ticaret yapan biz terziler, hep birlikte mağdur olmaktayız." dedi.
Sektör çalışanlarının kredi bulmakta zorlandıklarına değinen Pendik Cavitpaşa Sokak, Hüsniye İsmet Yalgın Pasajı’ndaki terziler, biraraya gelerek, bu darboğazdan çıkış yolu arıyor.

KREDİ KARTLARINI DAHİ İPTAL ETTİRDİLER
Terzi esnafı, “Bankalar kredi vermek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Ama buna rağmen işlerini geliştirmek ya da zor durumdan kurtulmak için kredi kullanmak isteyen biz terziler, buna cesaret dahi edemiyoruz. Kredi kartlarının iptalini istedik, çünkü önümüzü göremiyoruz.” ifadesinde bulundular.

KRİZDEN EN ÇOK BİZ ETKİLENDİK
 Diğer kesimlere göre bu yıl, en zor ekomomik krizi kendilerinin yaşadığını ifade eden terziler pasajı olarakta bilinen İsmet Yalgın Pasajı, terzilerin değimiyle adeta kan ağlıyor. Pasaj içinde 10-20 m2’lik dükkanlarda kiraların, 400-600 arası değişmekte olduğunu söyleyen terziler, “Birçoğumuzun evi kira, dükkanı kira. İlk defa elektrik, su paralarını ödeyemez hale geldik. Terziler esnafı olarak, bizleri duyan olur umuduyla yetkililere sesleniyoruz.” dediler.

ODA YÖNETİMİNE DE SERZENİŞTE BULUNDULAR
Diğer yandan kendilerine de özeleştiride bulunan terziler esnafı, tüm meslek kuruluşlarında bir fiyat standardı var, ancak biz terzilerde böyle bir düzenleme yok. Arada, olan yine bizlere oluyor, bizim odamız bu düzenlemeyi niçin getirmiyor diye, oda yönetimine de serzenişte bulundular.




















  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113