• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

UZAKTAN ÇALIŞMA RESMİLEŞTİ, İŞVEREN VE ÇALIŞAN HAKLARI NASIL KORUNACAK?

UZAKTAN ÇALIŞMA RESMİLEŞTİ, İŞVEREN VE ÇALIŞAN HAKLARI NASIL KORUNACAK?
Pandeminin başlangıcı kabul edilen Mart 2020’den bu yana birçok kurumsal şirketin beyaz yakalı personeli evden çalışma sisteminde çalışma hayatlarını sürdürüyor.

Şirketlerin ve çalışanların zorunlu olarak geçtiği bu sistemin çalışma esaslarını düzenleyen ‘Uzaktan Çalışma Yönetmeliği’ geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu yönetmeliğe göre işveren ile çalışanın ‘uzaktan çalışma sözleşmesi’ imzalamasıyla evden çalışma sistemi resmiyet kazanacak. Türkiye’nin önde gelen şirketleri tamamıyla uzaktan çalışma sistemine geçtiklerini açıklamaya başladı.  Peki işleyiş olarak, tamamen dijital ortamda yürütülecek bu sisteme hazır mıyız? Şirketler bu dönüşüm için neler yapmalı? Çalışan ve işveren hakları nasıl korunmalı?

Mevcut iş sözleşmelerinin uzaktan çalışma sözleşmesine çevrilmesiyle iş akış süreçlerinin tamamen dijital ortamda yürütülmesi gerekliliği, özellikle insan kaynakları departmanlarında süreç değişikliklerini beraberinde getirdi. Şirketler uzaktan çalışma ile ilgili evden çalışma sistemine yeni yatırımlar yaparken işleyişin güvenli hale gelmesi, çalışan ve işveren haklarının resmi ve güvenli ortamda korunabilmesi ve hak ihlallerinin ortadan kaldırılması son derece önemli diyen Türkkep Genel Müdürü Olcay Yıldız “e-dönüşüm sistemine dahil olan, KEP ve KEP İK çözümlerini sistemlerine entegre eden şirketler insan kaynağını dijital ortamda çok daha doğru yönetebilecek. Maaş bordrosu, izin mutabakatı, bildirimler, fazla mesai, performans yönetimi gibi konuların hepsi uzaktan sürdürülecek. Bu noktada KEP, fiziksel buluşmaya gerek kalmadan işveren ve işçiyi koruyan bir ortam sağlıyor. Ayrıca adres, çalışma yeri gibi kavramların ortadan kalktığı bu süreçte KEP’in önemi çok daha fazla öne çıkıyor. ” dedi.  KAYNAK:DUYURU GAZETESİ

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113