• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Tuzla'da Türkiye'de bir ilk!

Tuzla'da Türkiye'de bir ilk!
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatandaşların gün içerisinde el hijyenlerini sağlamasını kolaylaştıracak ‘el dezenfektan bilekliği’ dağıtımı yaptı.

Türkiye’de ilk kez uygulanan proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yazıcı, “Vaka sayısının artış hızındaki azalmalar bizi yanıltmaması gerekir. Tehlike hala devam ediyor. Biz de hem Tuzlamızda hem İstanbul’umuzda hem de ülkemizde tedbirler konusunda yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Tuzla’da Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler her geçen gün daha da sıklaştırılıyor. Tuzla Belediyesi, mesafe, maske ve hijyen konusunda yapılan denetim ve bilgilendirmelerin dışında yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu kapsamda vatandaşların gün içerisinde hijyenlerini sağlamasını kolaylaştıracak el dezenfektan bilekliği dağıtımı yaptı. Tuzla’nın en işlek caddelerinden birisi olan İstasyon Caddesi’nde gerçekleştirilen dağıtıma Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katıldı. Başkan Yazıcı, bileklikleri vatandaşlara tek tek dağıtarak nasıl kullanılacağını anlattı. Ayrıca vatandaşlar mesafe maske ve hijyen kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Bilekliği alan bir vatandaş ise dezenfektan bilekliği hakkında, “Yılın icadı” dedi.

el_dezenfektan_bilekligi_2.jpg

“ÖNEMLİ BİR ZİNCİRİ KIRACAĞINA İNANIYORUZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada, ”Vaka sayısının artış hızındaki azalmalar bizi yanıltmaması gerekir. Tehlike hala devam ediyor. Biz de hem Tuzlamızda hem İstanbulumuzda hem de ülkemizde tedbirler konusunda yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Her yerde dezenfektan kullanımı zor olabiliyor. Bazen bulunduğunuz yerde 100 kişinin değdiği bir dezenfektan kutusunun daha fazla kontamine olmasına, hastalığı taşıyan bulaşıcı bir hastanın hastalığı bulaştırmasına da neden olabilir. Biraz daha pratik bir önlem alalım dedik. Yanınızda dezenfektan veya kolonya taşımanız lazım. Biz bugün tanıttığımız ve arkadaşlarımız ile birlikte dağıttığımız cihazda böyle bir şey. Kolunuza takıyorsunuz. Saat gibi, giyilebilir bir teknoloji. İçerisine dezenfektan konuluyor. Yanınızda sürekli dezenfektan taşımış oluyorsunuz. Önemli bir şey, en kötü yerlere dokunmuş ellerimizle günde en az 20 defa 30 defaya kadar yüzümüze dokunabiliyoruz. Dolayısıyla bu herhangi bir yerden almış olduğu virüsü kendisine bulaştırabilir ve bu zincirleme olarak topluma yayılabilir. Bu dezenfektan bilekliğini önemli bir zinciri kıracağına inanıyoruz. Yanında maske ve mesafe ile beraber dezenfektan taşımanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“COVİD-19 SÜRDÜĞÜ SÜRECE EN ÖNEMLİ TEDBİR HİJYEN”

Ekonomik imkânlar doğrultusunda bilekliği dağıtacaklarını belirten Dr. Şadi Yazıcı,” Bir gün boyunca, dokunma sıklığına bağlı olarak ortalama 20-25 arası bu bileklikten sıkabiliyor ve dezenfektan yapılabiliyor. Biz Tuzla Belediyesi olarak dağıtabileceğimiz kadar dağıtacağız. Sınırsız bir ekonomimiz yok. Şuan da 3-5 bin civarı dağıtacağız. Ekonomik imkanlarımız doğrultusunda dağıtmaya devam edeceğiz. Şuanda burada dağıtılıyor. Ama bunun yayılacağını düşünüyorum. Yayılması da gerekecek. Özellikle Covid-19 sürdüğü sürece bu tedbirlerin en önemlisi olan hijyenin de devam ettiği sürece bu uygulamalar devam edecektir. Belki çok daha farklı inovatif ürünler yine çıkacaktır ama şuanda gördüğüm kadarıyla en inovatifi ve en akılcı çözüm budur. Bizde bunu vatandaşlarımıza dağıtarak bu zinciri kırmaya çalışıyoruz” dedi.

“PRATİK OLMASI ÇOK GÜZEL”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’dan bileklerini alan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi. Özgül Deneri isimli vatandaş,” Pratik olması çok güzel. Çantada arıyorsunuz bulamıyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Elimizden geldiği kadar her türlü önlemi alıyoruz. Benim de küçük bir sanat atölyem var. Orada da bütün kurallara uyuyoruz. Bu da benim çok hoşuma gitti” dedi. Melek Yiğitoğlu,”  Sürekli dezenfektana gitmektense elimizin altında. İşimizi çok kolaylaştırdı” dedi. Melis Taşer ise ,” Çok güzel bir şey. Dezenfektanı çantamızda taşıyıp ağır olması yerine kolumuzda taşıması daha güzel” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113