• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitime devam ediyor

Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitime devam ediyor
Bütün dünya gibi Türkiye de beklenmedik ve zorlu bir süreçten geçiyor. Eğitim de bu sürecin bir parçası olarak etkilendi ve tıpkı hayatımızın diğer birçok alanı gibi dönüşmeye başladı.
Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim süreçlerine ilişkin çalışmaları devam ederken, kurulduğu günden bu yana eğitim öğretimde başarılı çalışmalarla dikkatleri çeken Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Mahir İz, bu sürece tüm öğretmen ve öğrencileriyle hızlı bir şekilde uyum sağladı.
Ara tatilin sona ermesinden sonra bakanlığın hizmete açtığı Eba TV derslerini göz önünde bulundurarak öğrencilerine etkileşimli ders anlatımları ve soru çözümlerinin olduğu canlı dersler; deneme sınavları, rehberlik çalışmaları ile Kur’an-ı Kerim ve meal okumalarının yapıldığı günlük çalışma programı hazırlayarak okul faaliyetlerine devam ediyor.
mahir-ktanegitim-1.jpg
Sürece ilişkin okul müdürü Mustafa ARSLAN, “Küresel bir sağlık sorunu ile karşı karşıyayız. Bu durum doğal olarak öğretim faaliyetlerini etkiledi ve bu faaliyetlerin farklı bir mecra üzerinden devam etmesine neden oldu. Biz eğitimciler olarak, evde kalırken bile, ilme ve bilime odaklanarak ekibimizin moralini üst düzey tutma gayreti içerisinde eğitim ve öğretimin kazanımlarına ulaşmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu dönemde öğrencilerimizi gerek psikolojik gerekse eğitsel, akademik ve mesleki konularda desteklemeye devam ediyoruz. Bu bağlamda Bakanlığımızın tedbirlerini de göz önünde bulundurarak ve ayrıca lokal tedbirler alarak öğrencilerimize canlı derslerin de içinde olduğu programlar hazırladık. Bu zorlu günleri, fiziksel olarak mesafeli olsak da manen yakın durarak, birbirimize destek olarak daha kolay aşabileceğimizi biliyoruz. İçinde bulunduğumuz sürecin; sahip olduklarımızın kıymetini bilme, hayatın anlam ve değerini düşünme, önceliklerimizi gözden geçirme, birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini fark etme, hayal kurma ve mücadele etme gücünü koruma gibi değerlerimizin farkına varmamıza vesile olmasını temenni ediyoruz. İnşâAllah bu süreci birlik içerisinde hayırlı ve verimli bir şekilde aşacağız.” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113