• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli son dakika açıklamalarında bulundu

Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli son dakika açıklamalarında bulundu
Milli Savunma Bakanı Akar ve komutanlar Kaş'ta.

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar'dan çok önemli açıklamalar:

Biz buradaki sorunların barışçıl çözümlerle aşılmasını istiyoruz. Yunanistan'ın adaları silahlandırması gerginliği artırıyor.

Bizim hak ve hukukumuzun tanınması gerekiyor.

Provokasyonun kimseye yararı yok. Diyalog kapılarımız açık, görüşmelere başlamamız lazım. Güvenilen dağlara kar yağmadan diyalog başlamalı.

Biz hukuki olarak haklıyız, görüşmekten de çekinmiyoruz.

Yunan komşularımız Macron'un kışkırtmalarına kapılmamalı. YPG'yi destekleyen Macron'un politikası çöktü, hatalarını örtbas etmeye çalışıyor.

OLDU-BİTTİYE İZİN VERMEYİZ

Bizi hapsetmeye çalışıyorlar, bunu kabul edemeyiz. 40 bin kilometrekarelik alan Meis'ten dolayı Yunanistan'a veriliyor. Biz herkesi aklıselime davet ediyoruz. Sadece Yunanistan'ın değil, üçüncü tarafın da dikkatli olması lazım. Önygargısız bakmaları lazım. O zaman problem çözülmez. Hiçbir zaman oldu-bittiye izin vermeyiz. Bu konuda kararlıyız. Barıştan yanayız ancak haklarımızı çiğnetmeyiz.

MACRON'UN ERDOĞAN'I HEDEF ALAN AÇIKLAMALARI

Benzer söylemler tamamen bir şekilde fitne çalışmasıdır. Öyle ifadelerin hiçbir şekilde bize etkisi olmayacağını herkesin bilmesi lazım.

NATO'nun beyin ölümünden bahsedeceksiniz, ertesi gün NATO'dan medet umacaksınız. Size hiçbir yetki vermemişken Avrupa Birliği'ni paravan olarak kullanacaksınız. Artık köprünün altından çok sular geçti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hakkını korumak için ne gerekiyorsa yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek.

BAKAN AKAR KAŞ'TA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar Kaş Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Ardından Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'i anma törenine katıldı.  

Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Birinci Dünya Savaşı sırasında Meis Adası ve çevresinde görevli bir İngiliz deniz uçağı gemisini batırmıştı.

Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker başarılarından dolayı İstiklâl Madalyası'yla öldüllendirilmişti.

Öte yandan Yunanistan Cumhurbaşkanı da Meis Adası'nda olacak. Yunan Cumhurbaşkanının ziyareti Doğu Akdeniz'deki gerilim devam ederken provokasyon olarak yorumlanıyor.

KAYNAK: HABER7

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113