• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Pendik'te Kadınlar Günü'ne özel iki sergi

Pendik'te Kadınlar Günü'ne özel iki sergi
Pendik Belediyesi “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinlikler kapsamında “Sokaktan&Hayattan Fotoğraf Sergisi” ile “Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Farklı zamanlarda Pendik Belediyesinin kurslarında eğitim almış kursiyerlere ait çalışmaların yer aldığı sergideki eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bir diğer etkinlik ise Pendikli kadın sağlık çalışanlarının Gençlik Kampı’nda katıldıkları spor organizasyonu oldu.

Başkan Ahmet Cin, kadına yönelik şiddete değindi

Her iki sergiyi de vatandaşlarla birlikte gezen Belediye Başkanı Ahmet Cin açılış konuşmasında kadına yönelik şiddete değinerek “Kadına yönelik şiddete olan tepkimizi her fırsatta, heryerde dile getiriyoruz. Artık kadına şiddetin son bulsun.” dedi. Başkan Ahmet Cin konuşmasının ardından eser sahiplerini tebrik ederek karanfil takdim etti.

icin-077.jpg

Çiçek” temalı resim sergisi, 15 Mart’a kadar açık kalacak

“Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisi” Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde yer alıyor. Çiçek temalı sergide farklı zamanlarda Pendik Belediyesinin kurslarında eğitim almış 12 kadın ressama ait 62 eser bulunuyor. Sergi, 15 Mart’a kadar açık kalacak.

icerilerririliri.jpg

Mardin’den Nepal’e fotoğraflarla kadınlar

“Sokaktan&Hayattan Fotoğraf Sergisi” ise Gazipaşa Meydanı’nda düzenleniyor. Sergide yine belediye kurslarında eğitim almış sanatçıların çektiği  fotoğraflar yer alıyor. Mardin’den Nepal’e hem yurt içinde hem de yurt dışında kadınların günlük hayatlarına dair fotoğrafların konu olduğu sergi bugün akşama kadar meydanda açık kalacak.

Pendikli kadın sağlık çalışanları, pandemiye doğada bir nefes arası verdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan etkinliklerin bir diğeri Gençlik Kampında düzenlendi. Kamp alanında ağırlanan Pendikli kadın sağlık çalışanları, zumba, doğa yürüyüşü, voleybol, ok atma, masa oyunları, bileklik örme gibi aktivitelere katılarak pandemi sürecinde bir nebze olsun rahat nefes aldı. Katılımcılar, geçirdikleri keyifli vakti “Çocuklar gibi eğlendik” sözleriyle vurguladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113