• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Kandilli tarih verdi! İstanbul'a kar uyarısı

Kandilli tarih verdi! İstanbul'a kar uyarısı
İSTANBUL'u bu sene soğuk ve ayazlı bir kış bekliyor. Kandilli Rasathanesi meteoroloji uzmanı Kasım ayında da kar yağışı görüleceğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, değerlendirmelerde bulundu. Bu sene Kasım ayında bir anomali olduğunu ve sıcaklığın mevsim normallerinin altında olacağını belirten Tek, çok soğuk bir kış geçireceğimizi söyledi. Ocak ve Şubat ayında en yoğun kar yağışı görülecek ancak buna rağmen az yağışlı bir kış olacak.

"Ayazı daha fazla bir kış"

Adil Tek'in verdiği bilgiye göre Kasım ayında sıcaklık mevsim normallerinin de altında olacak. Tek şu bilgileri verdi:

-"Kasım ayının özellikle ortalama sıcaklıkların altında geçeceğini söyleyebiliriz. Bu sapmalara biz anomali diyoruz. Bunlar ortalamaların altında kalacak gözüküyor. Bu da Kasım ayı içerisinde özellikle Kasım'ın sonuna doğru kar yağışı olasılığını artırıyor ve yine kış dönemi boyunca kar yağışlarını alacağız ama yağış çok düşük olduğu için kar yağışları çok uzun soluklu ve çok fazla olmayacak."

İstanbul'a bu kış ilk karın erken yağabileceğini vurgulayan Tek, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizi aslında kurak bir kış bekliyorduk. Kurak kış derken, kar yağmayacak mı sorusunu da akla getiriyor. Ama sıcaklık verileri aynı şeyleri söylemiyor. 

Kasım'ın sonuna doğru

Sıcaklık verileri mevsim normalleri ve altı değerler gösteriyor. Özellikle Kasım ayı içerisinde sıcaklıklar ortalamaların altına düşecek. Bu da Kasım ayı içerisinde özellikle Kasım'ın sonuna doğru kar yağışı olasılığını artırıyor.

Yine kış dönemi boyunca kar yağışlarını alacağız ama yağış çok düşük olduğu için kar yağışları çok uzun soluklu ve çok fazla olmayacak. Özellikle Marmara Bölgesini, İstanbul'u kuru, ayazı daha fazla bir kış bekliyor. 

Bu da beraberinde yine yüksek basıncın olduğu günlerin sayısını artıracağından, sisli ve puslu günlerin, deniz trafiğinde aksamaların daha çok yaşanacağına işaret ediyor. Tabii ki bu, bugünden baktığımız verilere göre.

Kaynak:İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113