• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Genel Kurmay eski Başkanının darbe tehditine AK Parti'den çok sert cevap

Genel Kurmay eski  Başkanının darbe tehditine AK Parti'den çok sert cevap
Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Can Ataklı’nın darbe içerikli sözlerine AK Parti'den çok sert tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal yaptığı açıklamada, "Yıllarca bu ülkede tepe tepe kullandıkları darbe mekaniği millet iradesine yenik düştü. Ellerinde sadece provakatif söylem imkanı kaldı" dedi.

Gazeteci Can Ataklı, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevini bırakması için yaşanmasını istediği senaryoları anlattı. Konuşmasına darbe ihtimali ile başlayan Ataklı, "Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor" dedi.

"Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım" diyen Ataklı "Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya'yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye'nin bir askeri başarısızlık elde etmesi" diyerek skandal açıklamalarına devam etti.

"Erken seçim darbeyi önlerdi"

Ataklı'nın yanı sıra eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ da "23 Mayıs 1960 günü Demokrat Parti Genel İdare Kurulu toplantısında Sıtkı Yırcalı, 'Derhal seçimleri yapacağımızı açıklayayım' deyince, Adnan Menderes'in cevabı 'derhal' olmuştu. Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu" diyerek imalı açıklamalarda bulundu.

"Ellerinde sadece provakatif söylemler kaldı"

Muhalefetin darbe ve felaket senaryolarına ise İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan da tepki geldi. Ünal yaptığı açıklamada, "Birisi Menderes erken seçimi açıklasaydı darbe olmazdı diyor, diğeri bugün darbe imkanı yok Erdoğan'ın gitmesi için büyük bir felaket lazım diyor. Yıllarca bu ülkede tepe tepe kullandıkları darbe mekaniği millet iradesine yenik düştü. Ellerinde sadece provakatif söylem imkanı kaldı" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113