• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

AKGÜN; “ASKER SİYASETTEN UZAK DURMALIDIR”

AKGÜN; “ASKER SİYASETTEN UZAK DURMALIDIR”
Emekli 104 amiral tarafından yazılan bildiriye ilişkin demokrasi temelli bir değerlendirme yapan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, “Askerin görevi farklıdır ve siyasetten uzak durmalıdır dedi.

Türkiye bir gece yarısı yayımlanan ve 104 emekli amiralin imzasının yer aldığı bildiri ile çalkalandı. “Darbe” iddialarını gündeme getiren bildiriye ilişkin Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün bir açıklama yaptı. Demokrasi vurgusu yapan Genel Başkan Yardımcısı Akgün, Türkiye’de mutlak gücün halk iradesi olduğunu belirterek, sandıkla gelen kişinin sandıkla gidebileceğini ifade etti.
“MUTLAKA BAZI BİLİNÇALTI DÜŞÜNCELERİN UYAMAMASINA NEDEN OLACAKTIR”
Türkiye Değişim Partisi olarak her türlü darbeye ve darbe çağrışımı yapacak gelişmeye karşı olduklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Akgün, “Memleketimizin çok güzel bir sözü vardır, ‘Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer.’ Türkiye, Cumhuriyet tarihi boyunca hatta daha öncesinde Osmanlı döneminde bile darbelerden mustarip olmuş ve büyük zaman kaybetmiştir. Her zaman aldıkları eğitim ve ‘kurmay aklı’ terimi ile övünen bu kişilerin, içerisinde darbe çağrışımları içeren ifadelerle gece saat 3 de bir bildiri yayınlaması, bu ülkede mutlaka bazı bilinçaltı düşüncelerin uyamamasına neden olacaktır. Bu ‘kurmay akıl’ böyle bir tepkiyi düşünemedi mi? Düşündülerse bile gerim adım atmamalarının sebebi neydi” dedi.
“SANDIKLA GELEN ANCAK SANDIKLA GİDER”
Askerin siyasetten uzak durması gerektiğini belirten Akgün, “Türkiye demokratik ve halk iradesine bağlı bir Cumhuriyet’tir. Darbeler bizi her zaman geri götürdü. Türkiye Değişim Partisi olarak her türlü darbenin karşısındayız. Bilincimiz; halk iradesi, demokrasi, yargı ve özgürlük temellidir. Bu nedenle sandıkla gelen ancak sandıkla gider. Askerlik ise işleyişi gereği özgürlükler ve demokrasi anlamında daha zayıf bir oluşumdur. Dolayısıyla askerin görevi farklıdır ve siyasetten uzak durmalıdır. Türkiye Değişim Partisi herkesi sağ duyulu davranmaya, demokratik halk ve özgürlüklerin korunması noktasında kararlı bir biçimde davranmaya davet etmektedir” ifadelerini kullandı. Kaynak:Duyuru Gazetesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113