• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Yıkıntı; ne yıkılabiliyor, ne de yapılabiliyor

Yıkıntı; ne yıkılabiliyor, ne de yapılabiliyor
Acısıyla, tatlısıyla geçmişin pek çok anısını ve tarihin izlerini içinde saklayan Tuzla Sahili?nde virane bir halde bulunan ahşap yıkıntı bir yapı, Anıtlar Kurulu?nun tarihi eserler kapsamında bulunması nedeniyle, ne yıkılabiliyor, ne de yapılabiliyor.


ARKA YÜZÜ VİRANE, ÖN YÜZÜ ŞAHANE

     Yıkıntı halindeki ahşap binanın sahibi İbrahim Uyanık, soyadı gibi yaptığı bir uyanıklıkla binanın kullanılabilir bir bölümünü yaptığı küçük iç ve dış düzenlemeyle, burayı ızgara evine çevirmiş. Binanın arka yüzü tam bir yıkıntı görünümüne sahip olmasına rağmen, ön yüzü değişik bahçe düzenlemesi ve bina içi dizaynıyla oldukça dikkat çekici. Mülk sahibi Uyanık, tüm bu özellikleri nedeniyle ızgara evi şeklindeki işletmesine adına yaraşır bir şekilde “Yıkıntı Izgara Evi” ismini koymuş.

BELİRSİZLİK TEDİRGİN EDİYOR
     Binanın arka yüzünden bakıldığında korku filmlerindeki evleri andıran ve sokak sakinlerini de tedirgin eden mülkün sahibi İbrahim Uyanık’ da, uzun yıllardan beri binanın akibetinin belirsizliğini koruması nedeniyle oldukça tedirgin.

YIKMAYA DA, YAPMAYA DA GÜCÜM YETMEDİ
     Virane yapının mülk sahibi, uzun yıllardır bu konuda uğraş verdiğini dile getirerek, “Önceki yıllarda binayı yıkıp, yerine aynı özelliklere sahip bir bina yapmak için çok uğraştım. Hatta bu iş için belediye yetkililerine çeşitli teklifler ve kredi talebinde dahi bulundum. Fakat o dönemde anıtlar kurulu buna müsade etmediği için hiç bir sonuç alamadım. Fakat kısa bir süre önce Anıtlar Kurulu karar değişikliğine giderek, artık bu binayı yıkıp yeni bir bina yapabileceğimi bildirdi. Şimdi ise maddi anlamda böyle bir yükü tek başıma kaldıracak durumum yok. Sizin anlayacağınız, yıkmaya da, yapmaya da gücüm yetmedi.” diyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113