• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Yetkili Durak Görevlileri geliyor

Yetkili Durak Görevlileri geliyor
Minibüslerde ve minibüs duraklarında yaşanan olumsuzlukları gidermek ve minibüsçü esnafının sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, Kartal?da faaliyet gösteren S.S. 353 Nolu İstanbul Minibüsçü Esnafı ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, minibüsçü esnaflarının


Yeni uygulamayla, minibüs duraklarında görev yapan ve halk arasında KAHYA olarak bilinen durak görevlileri, büyük yetkiye ve sosyal güvenceye kavuşuyor.
KAHYA’lar, bir nevi güvenlik görevlisi gibi de hizmet verecek ve duraklardaki her türlü olumsuzluğa müdahale edebilecekler.
Uygulama, 11 Kasım Perşembe günü başlıyor.
 Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile S.S. 353 Nolu İstanbul Minibüsçü Esnafı ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi arasında yapılan protokol gereği, minibüs durak görevlileri, kooperatif kanalıyla sosyal güvence altına alınarak, resmiyet kazanıyor.
ESNAF SEÇİYOR, KOOPERATİF RESMİYET KAZANDIRIYOR
n İstanbul ilinde binlerce minibüsün hizmet verdiği minibüs duraklarında, bundan böyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin yönergesine göre ve ilgili meslek esnaf odalarının görüşleri doğrultusunda, minibüsçü esnafının seçtiği durak görevlileri, resmi olarak hizmet vermeye başlayacak. İlk uygulama, sorunların ve olumsuzlukların en çok yaşandığı Kadıköy-Pendik ve Kadıköy-Kartal hatlarında olacak.
KAYIT DIŞI PARALARA PAYDOS
 Konu hakkında bilgi veren kooperatif yöneticileri, bu uygulamayla, yıllardır hiç bir sosyal güvencesi olmaksızın çalışan bu durak görevlilerine resmiyet kazandırılarak, sosyal güvence altına alındığını ifade ettiler. Kooperatif yöneticileri, yine bu uygulamayla, yıllardan beri minibüsçü esnaflarından ve şoförlerden kayıt dışı ve makbuzsuz olarak binlerce lirayı, çeşitli bahanelerle toplayan değnekçi (kahya) tabir edilen kimliği belirsiz kişilerin de artık, minibüs duraklarda barınmalarının ve para toplamalarının önlenmiş olacağını kaydederek, “Değnekci tabir edilen bu kişilere, bundan böyle, her ne ad altında olursa olsun kesinlikle hiç bir şekilde para verilmeyecektir.” ifadesinde bulundular.
MAL SAHİPLERİ VE ŞOFÖRLERİ EKMEK TEKNELERİNE SAHİP ÇIKMALI
Mal sahipleri ve şoförlerine de seslenen kooperatif yönetimi, “Minibüs mal sahipleri ve şoförlerinden bundan böyle ekmek teknelerine ve haklarına sahip çıkmalarını, müşterilerine iyi davranmalarını, trafik kurallarına uymalarını, müşterilerinin can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürecek şekilde hız yapmamalarını, esnaflar arasında yollarda saygılı olmaları ve birbirlerinin hak ve hukuklarına riayet etmelerini, minibüs mal sahipleri olarak tanımadıkları ehliyetsiz kişilere, mallarını emanet etmemelerini, çalışanlarının kılık kıyafetine özen göstermelerini sağlamalarını ve durakların düzen ve intizamını sağlamakla görevli bu durak görevlilerinin ikaz ve uyarılarına, kesinlikle uymalarını önemle belirtiriz.” diyerek, isteklerini sıraladılar.
MESLEKİ EĞİTİMLER BAŞLAYACAK
 İleriki günlerde yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgi veren yetkililer, önümüzdeki aylarda, minibüslerde çalışan mal sahibi ve şoförlerine, ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak, eğitim seminerleri düzenleneceğini kaydettiler.











  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113