• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Yardımlaşma ve Dayanışma Günü

İbrahim Ciminli

Felaket kelimesini duyunca insan irkiliyor. Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen büyük deprem yüreklerimizi dağladı. Bütün vatandaşlarımız yardım etmek için adeta birbiriyle yarışıyor. Devlet kuruluşları ve sivil arama- kurtarma ekipleri can havliyle çalışmaktadırlar. Ancak etkilenen alan çok geniş, yıkılan bina sayısı çok fazla. Allah yardımcımız olsun. Felaketin boyutları henüz görülebilmiş değil.

Tabii ki şu an yapılması gereken çok şey var. Ancak bunların hepsini bir anda yapabilmek zor. Deprem bölgesi dışında kalan bizler imkanlarımızı depremzedelerle paylaşmalıyız. 
Çünkü deprem bölgesinde, sağ olarak kurtulan vatandaşlarımızın da  gıda ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması ile birlikte, bölge dışındaki şehirlerde barınmaları da sağlanmalı. 13,5 milyon nüfus etkilendi. Depremzedeler, evleri müsait olan tüm vatandaşlarımız tarafından, öncelikle yakın şehirlerden başlamak üzere bu kış şartlarında misafir edilebilirler. Kardeş aile köprüsü kurulmalı. Evlerimizin odalarını ve lokmamızı paylaşabiliriz. Akrabalarının yanına gelen kardeşlerimize de yardım yapılabilir. Önümüzdeki günlerde bu konu daha çok gündemimize gelecektir.

Depremin şiddeti o kadar yüksek olmuş ki, ayakta kalan binaların da belki zaman içinde yenilenmesi gerekecek. Çünkü bu sarsıntı ile bütün binalar ya hasar aldı, ya da aşırı derecede yoruldu. Devletimiz tüm kurumları ile bu işin üstesinden gelebilmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin her yerinden vatandaşlarımız büyük bir duyarlılıkla yardıma koşmaktadırlar. AFAD organizasyonunda kurtarma ve yardım çalışmaları devam etmektedir. Her geçen gün bu çalışmalar daha da düzene girecektir. Şu an konuşulması gereken yardımlaşma ve dayanışmadır. El birliği ve gönül birliği ile inşallah bu zor günler aşılacaktır.

Bu yazı toplam 317 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113