• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Yangın Pompaları ile Yangına Müdahale, Hayati Önem Taşıyor!

Yangın Pompaları ile Yangına Müdahale, Hayati Önem Taşıyor!
Ülkemizde her yıl 25 Eylül’de başlayıp 1 Ekim’de sona eren “Yangından Korunma Haftası” kapsamında açıklamalarda bulunan Masdaf Satış Müdürü Cem Hanedanoğlu, “Yangın Pompaları”nın yangınla mücadelede hayati önem taşıdığını vurguladı.

Hanedanoğlu: “Binalarda veya endüstriyel tesislerde oluşabilecek yangınlarda, itfaiye ekipleri, olay yerine ulaşmadan önce yangın pompaları ile yangına müdahale edilmesi hem yapıların korunması hem de binada yaşayan insanların güvenli bir şekilde olay yerinden tahliye edilmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Pompa sektörünün öncü ve yenilikçi şirketi Masdaf, “Yangından Korunma Haftası” (25 Eylül-1 Ekim) dolayısıyla yangınla mücadelede etkili çözümler sunan “Yangın Pompaları”nın önemine dikkat çekti. 

Zararları minimuma indirmek mümkün

Yangın pompalarının, tüm bina tasarım ve uygulamalarının vazgeçilmez bir bileşeni olduğunu belirten Masdaf Satış Müdürü Cem Hanedanoğlu, etkili çalışan bir yangın pompası ile yangınların neden olduğu zararların minimuma indirilebileceğini belirtti.

Güvenli Tahliye

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın verilerine göre yılın ilk sekiz ayında İstanbul'da 11 bin 713 yangına müdahale edildiğini ifade eden Hanedanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Fabrikalardan konutlara, alışveriş merkezlerinde okullara, hastanelerden hava alanlarına kadar tüm tesisler her an yangın tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bu tür yaşam alanlarında meydana gelebilecek yangınlarda, itfaiye ekipleri, olay yerine ulaşmadan önce yangın pompaları ile yangına müdahale edilmesi hem yapıların korunması hem de binada yaşayan insanların güvenli bir şekilde olay yerinden tahliye edilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Yangınla mücadelede etkili sistem çözümü

Masdaf olarak Amerikan Yangından Korunma Kurumu NFPA’nın (National Protection Association) standartlarına uygun olarak geliştirdiğimiz “Ayrılabilir Gövdeli Yangın Pompaları” ile binalarda ve endüstri tesislerindeki sulu yangın söndürme sistemlerinin basınçlandırılmasını sağlayarak, yangınla mücadelede etkili sistem çözümü sunuyoruz. 

Türkiye’de ilk kez UL ve FM sertifikasını alan firma

Dünyanın en yüksek kalite standardı olan FM (Factory Mutual) ve uluslararası bağımsız bir mühendislik ve güvenlik şirketi olan UL (Underwriters Laboratories) tarafından sertifikalandırılan “Ayrılabilir Gövdeli Yangın Pompaları”mız  ile Türkiye’de ilk kez, dünya sıralamasında ise 8. olarak UL ve FM sertifikasını alan firma unvanına da sahip bulunuyoruz.

1633089851-yang-n-pompas.jpeg

Yangına zamanında müdahale imkânı  

Binalarda ve endüstriyel tesislerde oluşabilecek yangın felaketine karşı zamanında müdahale imkânı sunarak, binaların güvenliğini sağlamayı hedeflediğimiz “Ayrılabilir Gövdeli Yangın Pompaları”mızı, 1000 gpm, 11,6 bar kapasiteye kadar UL ve FM onaylı olarak üretiyoruz. Yüksek kalite standartlarına sahip olan yangın pompalarımız ile yurt içinde ve yurt dışında birçok binada yangın felaketine karşı zamanında müdahale imkânı sunuyoruz” dedi.

“Yangınla mücadelede etkin rol oynamaya devam edeceğiz”

Masdaf olarak yangınla mücadele alanında farkındalık yaratmak amacıyla genç mühendis adaylarının akademik çalışmalarını destekleyecek girişimlerine devam etiklerini ifade eden Cem HANEDANOĞLU: “Son olarak Allianz Türkiye’nin 30 milyon liralık yatırımla İstanbul Beykoz’daki Türk-Alman Üniversitesi kampüsü içinde hayata geçirdiği “Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi”ne, “Masdaf Yangın Pompası Eğitm Platformu”nu kurduk. Uluslararası standartlarda yangın ve deprem testleri yürütülen Türkiye’nin ilk akredite deprem ve yangın test ve eğitim merkezi’ne kurduğumuz “Masdaf Yangın Pompası Eğitim Platformu”nda, Mas Academy kapsamında eğitimler düzenleyerek, hem sektörümüze nitelikli mühendis ve teknisyen yetiştirilmesine katkı sağlamaya hem de yangınla mücadelede etkin rol oynamaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113