• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

VELİLERE FARKINDALIK EĞİTİMİ

VELİLERE FARKINDALIK EĞİTİMİ
İstanbul Veli Akademileri Projesi kapsamında Kartal Emine ve Hasan Aytaçman İlkokulu ve Anaokulu velilerine yönelik “Çocuk İhmal ve İstismarının Hukuki ve Psikolojik Boyutları” konusunda eğitim verildi.

Çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi için toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Kartal Emine ve Hasan Aytaçman İlkokulu ve Anaokulu velilerine yönelik farkındalık eğitimi verdi.

    

     UCİM İstanbul Hukuk Koordinatörü Av. Gülşah Gül, katılımcılara çocuk kavramının anlamı, çocuk istismarının türleri, cinsel istismar şüphesi ya da istismara uğradığı bilinen mağdur çocuğa yaklaşım, çocukla nasıl iletişim kurulması gerektiği, çocuğun cinsel istismarı suçuna dair yasal düzenlemeler ve suça karşı ihbar yükümlülükleri ile başvurulabilecek makamlar, Çocuk İzlem Merkezleri’nin (ÇİM) işleyişi ve yargılama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmerde bulundu. Eğitimin ardından soru cevap kısmına geçildi.

Klinik Psikolog İlkay Dingeç ise "Eğitimin Psikoloji Boyutu" konusunu içeren oldukça faydalı bir eğitim verdi.

 

      Katılımcılar eğitimden çokça istifade ettiklerini ve memnuniyetlerini belirterek UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ne destek olacaklarını ilettiler.

     

      UCİM verdiği birçok eğitimde olduğu  gibi  bu eğitimde de  çocuk  istismarını farklı   boyutlarda   ele alarak   ebeveynler  üzerinde  büyük  meydana getirdi.

UCİM   Saadet   Öğretmen   Çocuk   İstismarı   İle  Mücadele  Derneği  İstanbul Temsilciliği,  önleme  çalışmaları  kapsamında toplumun her kesimine ulaşmaya ve “ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI”  konusunda  farkındalık  eğitimleri  vermeye

 devam edecek.

 

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği

İstanbul Önleme Ofisi

A: Nisbetiye Mah. Belediye Sitesi Yolu Sok. A6 Blok 15 AG Beşiktaş/İSTANBUL

T: 0 538 491 69 79

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113