• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Tuzla?nın sorunları, iyi niyet ve temiz ellerle çözülebilir

Tuzla?nın sorunları, iyi niyet  ve temiz ellerle çözülebilir
Gerçekleştirdiği çeşitli ziyaretlerle seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren ve Tuzlalı vatandaşların artan teveccühleriyle dikkatleri üzerine çeken MHP Tuzla belediye başkan adayı İsak Dağcı, Tuzla?da sorunların temiz niyete sahip, temiz ellerle

Belediyeyi devralmaları halinde yürütecekleri çalışmalarla ilgili çeşitli bilgiler veren MHP’nin Tuzla belediye başkan adayı eğitimci bilim uzmanı İsak Dağcı, alt ve üst yapı hizmetlerinin belediyenin olmazsa olmazları arasında olduğunu kaydederek, görevi devralmaları halinde sosyal donatılara ağırlık vererek, insan odaklı hizmet belediyecilik anlayışıyla, sorunsuz, yaşanabilir temiz bir Tuzla yaratma gayretinde olacaklarını vurguladı. 
TUZLA’DA TAPU VE İMAR
SORUNU TARİHE KARIŞIYOR
Tuzla’da çok sayıda vatandaşın hala imarla ilgili sorunlar yaşadığını söyleyen MHP’li başkan adayı İsak Dağcı, ”İlçemizde, işyeri veya konut sahibi olan ve tapu sorunları bulunan çok sayıda mağdur vatandaşımız var. Halkımız, başkanlık görevini bizlere uygun görürse, bu sorunu en kısa zamanda çözeceğim. Tuzla’da tapu sorunu, bizimle tarihe karışacak.” dedi.
Tuzla’nın konum itibariyle İstanbul’un cazibe merkezi olması yönünde de bir çok projelerinin olduğunu kaydeden Dağcı, ”Tuzla, sermayenin de, emekçinin de yoğun olduğu bir adrestir. İlçemize farklı bir bakış açısı gereklidir. Biz, her kesimin belediye başkanı olmaya talibiz. Belediyeyle ilgili alacağımız her kararı, yöremizde bulunan sivil toplum örgütleri ile istişare sonucu alacağız.” diye konuştu.         
TERSANE İŞÇİLERİNİ
UNUTMADIK,
SOSYAL DONATILAR ARTACAK         
Tuzla’daki tersaneler konusuna da açilen el atılması gerektiğini belirten belediye başkan adayı bilim uzmanı Dağcı, ”Burada çalışan işçilerimizin büyük bir kısmı gurbetçidir. Bu kardeşlerimizin maalesef kalacakları bir tek sosyal tesisleri yoktur. Belediyemizin bünyesinde bu durumdaki işçiler için barınak veya bir misafirhane yapacağız. Ayrıca Tuzla da ağır ekonomik şartlar altında ezilen vatandaşların dinleneceği, eğleneceği, sosyal tesislerinin olmamasını da büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Bunun içindir ki, öncelikli işlerimiz arasında piknik alanları, mesire yerleri ve yeşil alanlar oluşturmak gelecektir.” dedi.           
KADIN SIĞINMA EVİ VE
HER MAHALLEYE SAĞLIK OCAĞI
PROJESİ HAZIRLANIYOR          
Tuzla’da yaşayan her bayanın, yaş konumları itibariyle annesi ve kardeşi olduğunu vurgulayan MHP Tuzla belediye başkan adayı Dağcı, ”Ezilen her kadının sahibiyiz. Yardıma muhtaç her annenin evladıyız. Bizden destek bekleyen, aman bekleyen bayanlarımızın sesiyiz. Bunun için bir kadın sığınma evi yapacağız. Bu bizim sosyal belediyecilik anlayışımızdır.” diye konuştu.
Şifa ve Mimar Sinan mahallelerin de sağlık ocağı olmadığını da dile getiren bilim uzmanı İsak Dağcı, ”Bizim yönetim anlayışımızda, halkımızın her türlü sıkıntısını çözmek vardır. Bir belediye başkanı, görev yaptığı yerin gözü, kulağı ve sesi olmalıdır. İstanbul gibi anakent bir ilimizde, üstelik Tuzla gibi önemli bir ilçesinde, Şifa ve Mimar Sinan mahallelerinde sağlık ocağı olmaması, çok utanç verici bir durum. Bu mahallerde yaşayan vatandaşlarımız, bu durumdan çok şikâyetçi. Bu sorunu da ilgili kurumlarla görüşerek çözeceğiz.” şeklinde konuştu.        
ŞİFA, MİMAR SİNAN, AYDINLI,
ORHANLI VE AKFIRAT’TA
ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK     
   Şifa, Mimar Sinan, Aydınlı, Orhanlı ve Akfırat mahallerinde yaşayan vatandaşların 22.30’dan sonra ciddi anlamda ulaşım sorunu yaşadıklarını da ifade eden İsak Dağcı, “Tuzla’nın İstanbul’un ilçesi olduğuna bazen inanamıyorum. Kâğıt üstünde ilçe ama, sanki üvey evlat konumunda. Aydınlı, Orhanlı, Akfırat mahallerinde yaşayan halkımız, gece 10.30’dan sonra araç bulamıyorlar. Bu durum orada yaşayan halka saygısızlıktır. Vatandaş, iki araçla gideceği yöne varıyor. O mahallerde yaşayan halkımıza, gecenin ilerleyen saatlerine kadar tek bir araçla ulaşım imkanı sağlanması gerekiyor. Vatandaş, üç kuruş parasını bir de yollarda mı harcasın? “ şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP Lideri Özel'den 15 Temmuz açıklaması!15 Temmuz 2024 Pazartesi 16:02
  • Semih Yalçın'dan Sinan Ateş açıklaması13 Temmuz 2024 Cumartesi 16:35
  • Kılıçdaroğlu Parti mi kuruyor!12 Temmuz 2024 Cuma 16:33
  • Erdoğan başkanlık edecek.. Milyonları ilgilendiren toplantı!08 Temmuz 2024 Pazartesi 12:03
  • HÜDA PAR'da Zekeriya yapıcıoğlu yeniden genel başkan07 Temmuz 2024 Pazar 19:18
  • Bakan Fidan' dan sert sözler06 Temmuz 2024 Cumartesi 12:38
  • İstanbul Gazze için Kıyam'da06 Temmuz 2024 Cumartesi 12:27
  • Özel'e rest çekti! Bahçeliyle gidiyor..05 Temmuz 2024 Cuma 14:05
  • Kongreye Davet!05 Temmuz 2024 Cuma 00:09
  • Çevre ve Şehircilik Bakanı istifa etti02 Temmuz 2024 Salı 00:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113