• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Türkiye’ye Sahip Çıkalım

İbrahim Ciminli

Türkiye büyük bir tehdit ve tehlike altındadır. Dışarıdan ve içeriden sessiz ve derinden, kulağa hoş gelen; “barış, demokrasi, özgürlük, adalet” gibi söylem ve sloganlarla vatanımızın ve milletimizin kuyusunu kazıyorlar. Ülkemizin elde ettiği tüm kazanımları yok etmek için ellerini ovuşturuyorlar. Bir yüzyılımızı daha çalmak istiyorlar. İçlerindeki nefreti her gün kusuyorlar. Güya gün sayıyorlar. Halkımızda sabırla onların gününü sayıyor; 14 Mayısta bütün çakallara, dağdaki ve ovadaki maşalara, sahte demokratlara gereken dersi verecek, hepsini  tarihin çöplüğüne atacaktır.

Amerika Başkanı Biden 24 Nisanda yine Ermenilerin asılsız iftiralarını tekrar etti. Müfterilerden dost olur mu, müttefik olur mu? Türkiye düşmanı olduğunu bir defa daha ifade etmiş oldu. Daha önce de Tayyip Erdoğan’ı devirmekten bahsetmişti. Terör örgütlerini Türkiye’nin sınır boylarına ABD ve Avrupalı bazı ülkeler yerleştirdi ve bütün güçleriyle destekliyorlar. Ermenistan’ı, Yunanistan’ı, Kıbrıs’taki Rumlar’ı sürekli kışkırtan yine Avrupa ve Amerika.

Emperyalistlerin Türkiye üzerindeki oyunlarını Erdoğan bozmaktadır. Aslında Türkiye düşmanı olan odaklar, bunu açıkça söyleyemedikleri için, Erdoğan’ı hedef almaktadırlar.

Bir vatanımız var. Elimizde kalan bu son toprağımızı da bize çok görüyorlar. “Önce vatan” diyerek, geleceğimize ve vatanımıza, yarınlarımıza, ülkemizin kazanımlarına sahip çıkmalıyız. Türkiye’yi Suriye yapmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmalıyız. Biz bu vatanı milyonlarca şehit vererek koruduk, savunduk, savunuyoruz. Gidecek bir yerimiz yoktur, hiçbir yere de gitmeyiz. Verecek bir santim toprağımız da yoktur.

Teröristlerin moral ve motivasyon kazanmasına vesile olacak söylemler kullanan siyasal muhalefet bu ülkeye ve milletimize çok büyük kötülük yapmaktadır. “Kayyumları kaldıracağım” demek, teröristlerin söylemlerini dillendirmek, “KHK’lıları serbest bırakacağım, siyasal af çıkartacağım” demek,   kimseye seçim kazandırmaz ama teröristlere moral ve ümit vermiş olur. Ve ülkemizin sosyal barışına zarar verir. On binlerce şehit yakınını ve 85 milyon milletimizi yürekten yaralamış oluyorsunuz. Şehitler ve yakınları umurunuzda değil mi?

Vatan ve iman şairi Mehmet Akif Ersoy yüz yıl önceden bugüne, bize, milletimize, gençliğimize sesleniyor;

Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı,
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı,
Sen şehid oğlusun, incitme yazıktır atanı,
Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı.

Türkiye’ye, vatanımıza sahip çıkalım. Bu ülke hepimizin. Bölünüp parçalanırsa hiçbirimizin üzerinde özgürce yaşayacağı vatanı kalmaz. Bir ve bütün olursak, güçlü oluruz, bölünürsek emperyalistlere kolay lokma oluruz. Bölücülerin ve terör baronlarının tuzağına düşmeyelim. “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” Çünkü başka Türkiye yok.

Bu yazı toplam 346 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113