• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Türkiye tarih yazmaya devam ediyor!

Türkiye tarih yazmaya devam ediyor!
İstanbul-İzmir arası mesafeyi 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası sayılan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü (Osmangazi) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıl

İstanbul-İzmir arası mesafeyi 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası sayılan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü (Osmangazi) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı. Erdoğan ve beraberindekiler açılışın ardından projede görev alan işçi ve vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Bugün bizim ülkemizde patlayan bombalar, yarın mutlaka onları ülkemize gönderenlerin ellerinde de infilak edecektir. Biz hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın, terörü, terör örgütlerini, teröristleri topyekün reddeden bir ülkeyiz.Terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle andığını söyleyen Erdoğan şunları söyledi: “Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir milletiz. Terör eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir çünkü karakteri budur, cibiliyeti budur.

Aynı onurlu tavrı diğer devletlerden de bekliyoruz. Rabbim milletime bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum. Ülkemizde bir yandan gerçekten çok güzel, çok sevindirici gelişmeler yaşanırken, diğer yandan da maalesef terör örgütlerinin insanlık dışı eylemleri sürüyor.”

‘Amaçlarını biliyoruz’

Erdoğan, konuşmasının devamında ise şunları dile getirdi: “Bölücü terör örgütü PKK bir yandan, YPG bir yandan, DAEŞ denilen karanlık örgüt diğer yandan, irili ufaklı başka örgütler öte taraftan, tasmalarını ellerinde tutan güçler tarafından ülkemizin üzerine salıverilmiştir. Biz bu maşa örgütlerin de onları üzerimize salanların da amaçlarını gayet iyi biliyoruz.

Güneydoğu ve Doğu’nun terör belasından arındırıldığında çok ciddi bir sıçrama olacak. Bu bakımdan, en avantajlı yerlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz olduğunu düşünüyorum. Türkiye, terör meselesinin üstesinden geldiğinde bu bölgelerimizde çok hızlı bir büyüme bekliyorum. Hatta daha da ileri giderek, terörün sırf bu amaçla tahrik edildiğini, canlı tutulduğunu düşünüyorum.

Önümüzdeki dönemin çok hayırlı, çok ümit verici gelişmelere sahne olacağına inanıyorum. Emin olunuz Türkiye, yaşadığı bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Yeter ki biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruyabilelim.

Rusya ve İsrail ile başlattığımız yeni dönemin sadece ülkelerimiz arasında değil, bölgemizde de hayırlı gelişmelerin habercisi olmasını temenni ediyorum.”

İftara katıldılar

Erdoğan’ın konuşmasının ardından, Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve bakanlarla birlikte açılış kurdelesini kesti. Erdoğan, kendisinin kullandığı araçla köprüden ilk geçişi gerçekleştirdikten sonra tören alanında işçi ve vatandaşlarla iftar yaptı.

Temsili açılış

AK Parti milletvekilleri, Genel Kurul’daki kuliste önce, köprünün “resmi” açılış törenini izlediler. Bu törende açılış yapılırken de AK Partililer getirttikleri kırmızı kurdeleyi makaslarla keserek temsili açılışı, “Ya Allah bismillah, hayırlı olsun” diyerek yaptılar. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113