• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Tükoder, ?Telekom mahkeme kararını hiçe sayıyor

Tükoder, ?Telekom mahkeme kararını hiçe sayıyor
Pendik Şube Başkanı Sabahat Ateş?in de hazır bulunduğu toplantıda, TÜKODER Genel Başkanı Av. Şükran Eroğlu, ?Türk Telekom?un sabit ücret konusunda, mahkeme kararını hiçe saydığını belirterek, Gayrettepe?deki Türk Telekom?un önünde, TÜKODER İstanbul Şubel

TÜKETİCİLERDEN HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYOR
Başkan Şükran Eroğlu, yaptığı basın açıklamasında, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 18.02.2009 tarih ve 09-07/127-38 sayılı kararı ile 4054 sayılı kanunun 9. maddesi uyarınca, Türk Telekom’un, üç ay içinde sabit hat olmaksızın ADSL uygulamasının başlatılmasına karar verilmiştir. Ancak Türk Telekom, tanınan sürede bu kararı uygulamamıştır. Tersine, sabit hat olmaksızın ADSL kullanım hakkı için mahkemelere dava açan tüketicilere karşı gönderdiği savunmalarında, hukuk tanımaz tavrını sürdürerek, ADSL için sabit hat uygulamasının zorunlu olduğunu savunmuştur. Bugün de, bu çarpık görüşünü savunmaya ve tüketicilerden haksız kazanç elde etmeye devam etmektedir.” dedi.

YARGIDAN TÜRK TELEKOMA TOKAT GİBİ KARAR
EROĞLU açıklamasına, “Türk Telekom’a karşı TÜKODER Eskişehir Şubesi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Suat KADAN’ın Eskişehir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı dava, tüketici lehine karara bağlanmış ve karar gerekçesinde yer alan; “4077 sayılı kanunun 5. maddesinin, aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa, satıcının bir malı veya hizmet satışını, o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara  ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılınamaz” görüşü, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin 31.05.2010 tarih ve 2010/6764 sayılı kararı ile onanarak kesinleşmiştir. Ancak Telekom, mahkeme kararını hiçe sayarak, uygulamasına devam etmektedir.” sözleriyle devam etti.

TÜKODER, KANUNUN TAKİPÇİSİ OLACAKTIR
EROĞLU sözlerini, “Çıplak ADSL” abonesi olmak isteyen tüketicileri, rızaları hilafına, yani zorla sabit hat abonesi yapma uygulamasına DERHAL SON VERİLMELİDİR. Tüketicilerimiz, bu haksız ve keyfi durumu sonlandırmak üzere TÜKODER şubelerine müracaat ettiklerinde, gereken destek kendilerine verilecektir. Tüketicileri, bu haksızlığa DUR DEMEYE çağırıyor, TÜKODER olarak, konunun takipçisi olacağımızı duyuruyoruz.” diyerek tamamladı.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113