• BIST 10175.68
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Toplumu kadın imar eder

Toplumu kadın imar eder
Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘’Geçmişte ve Günümüzde Öncü Kadınlar’’ adını verdiği etkinlikle kadın üyeleri bir araya getirdi.

Kadın Önder ve Lider Olmalıdır
    Şube Kadın Komisyonu Başkanı Tanju YILMAZ, insanı yaratılışından Rabbimizin ol dediği günden bu yana kadın yaşamın acımasız şartlarında zaman zaman sendeleyerek de olsa, dik duruşu, öncü oluşu ile çetin bir mücadele vermiştir. Tarihte kadının adı bile yokken Türklerde kadın Hatun kişi olmuş baş tacı edilmiştir. İslamiyet ile kadın taçlandırılmış eşitlik ve adalet sağlanmıştır, dedi.
    Yüreklerimizi acıtan haksızlıkların hep kadınlar üzerinden yapıldığını belirten YILMAZ, kadın 28 Şubatta eğitim ve çalışma hakkı elinden alınmış, hak ve eşitlik uğruna fabrikada canından olmuş, savaşta ve barışta eşi ile oğlu ile beraber can vermiş can katmıştır. Kadın kimi zaman Hacer gibi teslimiyeti ile önder olmuş, kimi zaman Sümeyye gibi canını vermiş dininden vazgeçmemiş, mücadelenin öncüsü olmuştur.  Ancak  önder ve lider kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilir. Bizler de geleceğe insanlık adına iyi bir düzen bırakmak istiyorsak kendimizi iyi yetiştirmeli sendikamızda aktif rol alarak mücadele etmeliyiz, dedi.
Cahiliyede Kadın İnsan Değildi
    Tarih boyunca hemen hemen bütün dinlerde ve toplumlarda kadının tartışmaların merkezinde olduğunu belirten araştırmacı yazar Zehra ÇOMAKLI, kadının ruhunun olup olmadığı gibi uç tartışmalarla beraber eski çağlarda kadının hiçbir değerinin olmadığı ve bütün haklardan mahrum bırakıldığını biliyoruz. Bizler bugün modern dünyada yaşıyoruz. Bizler aslında modern bir cahiliyede yaşıyoruz. Tıpkı Allah Resulü’nün Mekke cahiliyesinde yaşadığı gibi. Bu nedenle kadın kimliğini konuşurken Rasulullah ve arkadaşları kadın kimliğine nasıl bir misyon yüklediler, kadınlar ve erkekler nasıl bir tanıklık ortaya koydular; bunu iyi okumak gerekir diye düşünüyorum. İslam gelinceye kadar insan yerine konmayan, bir fikir beyan ettiklerinde sözlerine itibar edilmeyen kadın; İslamın gelişiyle birlikte kadın kimliğinin farkına ve idrakine varmıştır, dedi.
    Konuşmasında günümüzde büyük acılar yaşanan İslam coğrafyalarındaki kadınlardan, annelerden de bahseden yazar ÇOMAKLI,  tek bir çocuğun annesinden kopartılmadığı gün bizim için kadınlar günü olacaktır. Unutmayalım ‘’Ümmetin yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir’’, dedi.
    Şube Başkanı Talat YAVUZ, başkan yardımcıları Buket AKFIRAT ve Bilal DURAN ile Maltepe İlçe Temsilcisi Ramazan ESMEN’in de katıldığı etkinlik, 28 Şubat sürecinde başörtülü olması gerekçesiyle çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden zorla emekli ettirilen, programın onur konuğu Mukadder ÜNAL'a  çiçek takdimi ile sona erdi.

2e9ae4e5-7e0b-4805-914a-aa28152b734b.jpg

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113