• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

TGB 19 MAYIS’TA ABD VE İSRAİL’E KARŞI TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIKMAK İÇİN YÜRÜYOR

TGB 19 MAYIS’TA ABD VE İSRAİL’E KARŞI  TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIKMAK İÇİN YÜRÜYOR
ABD-İsrail’i dünya gençliğiyle birlikte kuşattıklarını açıklayan gençler 19 Mayıs’ta, “ABD-İsrail’e Vatanını Böldürme, Türkiye’ye Sahip Çık” sloganıyla 5 ilde yürüyüş düzenliyor. 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), yurdun dört bir yanında 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Geçen haftalarda ABD Ankara Büyükelçiliği önünde ve Türkiye’nin dört bir yanındaki kampüslerde yürüyüşler düzenleyerek ABD-İsrail’i dünya gençliğiyle birlikte kuşattıklarını açıklayan gençler 19 Mayıs’ta, “ABD-İsrail’e Vatanını Böldürme, Türkiye’ye Sahip Çık” sloganıyla 5 ilde yürüyüş düzenliyor. 

 

‘GENÇİLİĞİN COŞKUSU KAMPÜSLERE SIĞMIYOR’

Türkiye Gençlik Birliği’nin 19 Mayıs programı açıklandı. ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizminin karşı düzenlenecek yürüyüşlerin coşkusu şehirlere yayılmaya başladı. Türkiye’nin önündeki sorunlara karşı Türk gençliğini ‘Türkiye’ye Sahip Çık Yürüyüşleri’nde birleştireceğini açıklayan TGB’liler, kampüslerde ve şehir merkezlerinde 19 Mayıs’ı dolu dolu kutlamak için kolları sıvadı.

 

TGB, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Muğla’da “Türkiye’ye Sahip Çık Yürüyüşleri” yapacağını ilan etti.

 

Gençler, yurdun dört bir yanındaki üniversitelerde, liselerde ve şehir meydanlarında masalar açıyor, konferanslar ve buluşmalar düzenliyor, yürüyüşler için çevre illerden otobüsler kaldırmaya hazırlanıyor. 

 

Yürüyüş coşkusunu kampüslerden aktaran gençler, heyecan ve düşüncelerini Aydınlık’a anlattı:

 

‘KUVAYI MİLLİYE RUHUYLA ANITKABİR’E YÜRÜYECEĞİZ’

 

TGB Ankara İl Sekreteri Elif Beyza Tekin:

“ABD emperyalizmine hizmet eden gerici ve bölücü partilerin meclisimizi işgal ettiği süreçteyiz. Bir de bunun üzerine Mecliste Anayasamızdan Türk milleti kavramını çıkarmaya çalışarak bölücülerin, gericilerin ve en nihayetinde emperyalizmin ekmeğine yağ sürülüyor. Türkiye Gençlik Birliği ise tüm bu girişimlere karşı Türkiye'nin dört bir yanında vatansever, devrimci, milliyetçi, Atatürkçü gençleri birleştirerek emperyalizme karşı dik bir duruş sergiliyor. Terör partisi DEM Parti'nin Meclis'te yeri olmadığını hatırlatıyoruz. Meclis'te teröristlerle görüşerek Anayasa yapılamayacağını Türkiye Büyük Millet Meclisi önünden gösterdik.

 

Dünyadaki gelişmelere baktığımızda Filistin'in emperyalizm ve siyonizme karşı verdiği başı dik ve onurlu mücadele yalnız bölgemizde değil dünyanın dört bir yanında ses getirdi. Akademi dünyasından yükselen intifada çağrısı Türkiye'de de yanıt buldu. Üniversitelerimizde Filistin'e Destek yürüyüşlerinde binlerce genç arkadaşımızla buluştuk. Türk gençliğinin Filistin'in bağımsızlık davasına karşı duruşunu gösterdik ve bir fitili ateşledik. Filistin ve Türkiye davasının birbirinden ayrı olmadığını tüm Türkiye'ye gösterdik.

 

Saydığımız bu zorluklar ise umutsuzluk yaratmasın. Aksine, sırtımızı yasladığımız tarihimizden ve milletimizden aldığımız örnekle zor süreçler mücadelemizi ve birliğimizi perçinliyor. Bu zamanlarda görevlerimize daha sıkı sarılıyoruz. Zor süreçlerde, Türkiye'de gericiliği ve bölücülüğü meşrulaştırmaya çalıştıkları süreçte hepimiz ülkemize, cumhuriyetimize sahip çıkmak için görev başında olmalıyız.

 

Önümüzdeki 19 Mayıs bu sürecin yankısı olacak. Başkentimizde 7'den 70'e her vatandaşımız ‘ABD ve İsrail'e vatanımızı böldürmeyiz, Türkiye'ye sahip çıkıyoruz’ diyerek TGB'nin önderliğinde düzenlenen bu yürüyüşte olacak.

 

Üniversitelerimizi ve liselerimizi yürüyüşün heyecanı sarmış durumda. Binlerce vatandaşımızla Milli Mücadelenin ateşinin yakıldığı, Kuvayı Milliye ruhuyla Anıtkabir'e yürüyeceğiz.

 

Ankara'daki tüm üniversite ve liselerden gelecek arkadaşlarımız, ‘ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin Türkiye'ye yönelik tehditlerine karşı Türkiye Sahip Çık’ sloganıyla bizimle yürüyecek. Bu 19 Mayıs'ta Türkiye'ye ve dünyaya vereceğimiz mesaj örnek olacak.

Tüm Ankaralıları saat 14.00'te Tandoğan Meydanında buluşarak Anıtkabir'e yürümeye davet ediyoruz.”

‘105 YIL ÖNCE EMPERYALİZME KARŞI YAKILAN MEŞALE HALA YANIYOR’ 

TGB İstanbul İl Başkanı Yiğit Çınar: 

“31 Mart yerel seçimlerinden sonra gördük ki, bölücülük ve gericilik yeni mevziler kazanmaya çalışıyor. Doğu Anadolu illerimizde DEM/PKK’nın belediyeler alması ve tarikat/cemaat eliyle Cumhuriyetimizin temel taşlarına dinamit döşemeye kalkılması 2024 Türkiye’sinde verdiğimiz mücadelenin haklı zeminini oluşturuyor.

Bundan tam 105 yıl önce yurdumuzun emperyalistlerden temizlemek için yakılan meşale hala yanıyor. Onu, bu toprakların vatansever kuvvetleri, Türk milleti yakmaya devam ediyor. İstiklal mücadelesi ile kurulmuş olan devletimiz işte bu meşale yanarsa ayakta kalmaya ve boyun eğmemeye devam edecektir. 

Görevini Bursa Nutku ve Gençliğe Hitabe’den alan Türk gençliği olarak emperyalizm ve onların yerli piyonlarına geçit vermemek üzere yola çıktık. ABD-İsrail’in bölgemizdeki tüm bölücü faaliyetlerine karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Asya’dan Afrika’ya, Anadolu’dan Latin Amerika’ya kadar en geniş cephede süren anti emperyalist mücadelenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. 

İşte bu koşullar altında 19 Mayıs’ın 105.  yılına gidiyoruz. Atatürk’ün Samsun’a çıkmadan önce ikamet ettiği evlerden olan Beşiktaş Akaretler’deki evinde buluşuyor ve ‘19 Mayıs’ta Türkiye’ye Sahip Çık’ diyerek yürüyüş başlatıyoruz. Devletimize, milletimize ve verdiğimiz mücadeleye sahip çıkalım, bayraklarımızla tüm Beşiktaş’ı kırmızı-beyaza boyayalım. İstanbul’daki tüm vatanseverleri bekliyoruz.”

‘BU 19 MAYIS 105 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ KURTULUŞUMUZUN İLK ADIMLARINDAN BİRİ OLACAK’

TGB İzmir İl Başkanı Betül Kaya:

“Önümüzdeki 19 Mayıs, 100. yılımızdan sonra en önemli tarihlerden birisi olabilir. Filistin'de Hamas'ın başlattığı mücadele gerek ülkemizde gerekse uluslararası anlamda emperyalizme ve siyonizme karşı mücadelenin öncüsü oldu. Yine geçtiğimiz ayda İsrail'in başını kaldırıp İran'a ve Suriye'ye saldırması ‘İkinci İsrail’ yani Kürdistan kurma hayallerinin hala peşinde olduklarını da açıkça gösterdi. Tüm bunlar olurken bir yandan anayasamızdan ‘Türk’ kavramı çıkartılmak istendi, yeni anayasa tasarısına PKK'nın siyasi uzantıları eklenmeye çalışıldı. Bunlar aleni şekilde önümüzde yapılırken kimse Türk Gençliğinin sessiz kalmasını bekleyemez. Bu sebeple ülkemizin büyük merkezlerinde halkımızla buluşmak ve Türkiye'ye sahip çıkmak için bir araya geliyoruz.

Bu süreçte açtığımız masalarda yoğun ilgi ile karşılaşmamız milletimizin buna sessiz kalmak istemediğini bizlere gösteriyor.

Bu 19 Mayıs, 105 yıl önce olduğu gibi bugün de kurtuluşumuzun ilk adımlarından biri olacak. Bu yürüyüşte ‘ABD - İsrail'e vatanını böldürme, Türkiye'ye sahip çık!’ diyerek yürüyeceğiz. Tüm İzmir halkını ve vatansever milletimizi 19 Mayıs’ta Karşıyaka İzban önüne bekliyoruz.”

 

‘GENÇLİKTE YÜKSELEN BİR ANTİEMPERYALİST DAMAR VAR’

TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin:

“Mustafa Kemal'in bağımsızlık ateşini yaktığı, ülkemizi işgal edenlere karşı Anadolu'da örgütlenmeye başladıkları, Milli Mücadele'nin adım adım başladığı sürecin başlangıcı olan 19 Mayıs, 105 yıl sonra da bize ilham veriyor ve mücadelemizi ateşliyor.

 

Muğla’da 19 Mayıs çalışmalarımıza aslında çok önceden başladık. Gerek 25 Nisan’da Ermeni soykırımı yalanlarına dair yaptığımız ‘Nedir Bu Ermeni Meselesi?’ konferansıyla, gerekse 30 Nisan’da yaptığımız Filistin’e destek yürüyüşüyle 19 Mayıs’a bir ön hazırlık yapmış olduk. Şimdi ise Muğla’da yaptığımız saha çalışmalarıyla vites yükseltiyoruz.

19 Mayıs’a sayılı günler kala Muğla’nın en büyük öğrenci yerleşkesi olan Kötekli Mahallesinde çalışmalarımızı hızlandırdık. Hem saha çalışmalarımızda, hem de sosyal medyada estirdiğimiz rüzgar sonucunda şunu çok net görüyoruz ki; gençlikte yükselen bir antiemperyalizm var.

Telefonlarımız her saat ‘ben de yürüyüşe katılmak istiyorum’ diyen arkadaşlarımızın aramalarıyla çalıyor. Muğla’da ‘Türkiye'ye Sahip Çık’ yürüyüşünü duymayan kalmayana kadar çalışmamızı sürdüreceğiz.”

‘YÜRÜYÜŞÜMÜZ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KARŞILANIYOR’

TGB Eskişehir İl Başkanı Mete İrfan:

“19 Mayıs bir milattır. 19 Mayıs Türk milletinin hürriyet ateşinin yandığı gündür. Emperyalizmin kılıcını kuşanmış ve mermilerini namlulara sürmüş itilaf devletleri Anadolu’ya dişlerini geçirmek için geldiler. Mustafa Kemal Atatürk ve 18 rütbeli askeri 19 Mayıs günü Samsun’a ayak bastı. Yıllarca savaşlarda harap ve bitap düşmüş emperyalistlerin ‘yiyecek ekmeği mi kaldı? Kim bize direnecek?’ dedikleri Türk milletini küllerinden diriltti ve işgalci güçlere karşı bir direniş başlattı. Bu direnişe Kurtuluş Savaşımız dedik.

Şimdi bizler Eskişehir’de ‘ABD ve İsrail’e karşı Türkiye’ye Sahip Çık’ yürüyüşümüz için çalışmaktayız. Yerel seçimler geçti, ‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ diyen Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu doğrultuda üzerimize düşen görev açıktır. Türk gençliği olarak Türkiye’ye sahip çıkacağız. 

Günlerdir kampüslerde kantin kantin, sınıf sınıf geziyoruz. Arkadaşlarımızı 19 Mayıs günü Kanatlı AVM önüne davet ediyoruz. Arkadaşlarımız yürüyüşü büyük bir coşkuyla karşılayarak çevresini davet ediyor. 19 Mayıs’ı sadece Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamayacağız. Emperyalizmin kılıcını tutan ve ülkemize doğrultan ABD ve İsrail’e karşı Türkiye’yi savunmak için bir araya geleceğiz. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk ve 18 askeri gibi.” 

19 Mayıs’ta 5 ilde düzenlenecek yürüyüşlerin detaylarını açıklandı. 

Ankara’da Tandoğan Meydanı’na saat 14.00’e,

İstanbul’da Beşiktaş Atatürk Evi önüne saat 14.00’e,

İzmir’de Karşıyaka İzban önüne saat 14.00’e,

Eskişehir’de Kanatlı AVM önüne saat 16.00’ya,

Muğla’da Yoğurtçu Parkı önüne saat 19.00’a çağrı yaptı.

 

19 Mayıs yürüyüşlerine katılmak, çevre illerden gelmek isteyen vatandaşlar TGB İl Başkanlıkları, TGB sosyal medya hesapları ve 0534 916 17 27’yi arayarak iletişime geçebilir. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113