• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Sosyal medya çöktü! Bilançosu ağır oldu

Sosyal medya çöktü! Bilançosu ağır oldu
Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamaları 6 saatliğine dünya genelinde erişim sorunu yaşadı. Bu tarihi olay Facebook’a büyük zararlara mal oldu. 6 saatlik kesintinin bilançosu ve detayları.

Facebook ve geçmişte satın aldığı Instagram ve WhatsApp, dün Türkiye saatiyle 18:40’tan sonra dünya çapında 6 saatlik bir kesinti yaşadı. Facebook tarafından konu hakkında peş peşe açıklamalar yapıldı ve sorunun kaynağı açıklandı.

Kullanıcılar, Facebook, Instagram ve WhatsApp’a ancak gece yarısından sonra kademeli olarak tekrar erişmeye başlarken, Facebook tarihinin en büyük çöküşlerinden biri olarak kayda geçen sorunun, maliyeti de ortaya çıktı.

BORSADA FACEBOOK HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ

Facebook’un tarihe geçen 6 saatlik kesintisi borsalarda direkt işlemlere yansıdı. ABD borsalarında NASDAQ endeksinde işlem gören hisseler sarsıldı. Seans içinde yüzde 7’ye yakın değer kaybı yaşayan Facebook hisseleri günü yüzde 5’lik kayıpla kapattı. Bu da Facebook’un piyasa değerine yaklaşık 50 milyar dolarlık bir zarar verdi.

ZUCKERBERG HER SAAT BİR MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Facebook hisselerinin düşüşü şirketin CEO’su ve kurucusu olan Mark Zuckerberg’in kişisel servetini de etkiledi. Zuckerberg’in kişisel servetinin 5.9 milyar dolar eridiği tahmin ediliyor.

Milyarderler listesine göre Zuckerberg dün yaşanan olay sonrasında 6. Sıraya geriledi.

KÜRESEL EKONOMİYE MALİYETİ YAKLAŞIK 1 MİLYAR DOLAR

Sosyal medya devi Facebook’ta görülen 6 saatlik çöküşün zararı sadece şirketi ve yöneticileri etkilemedi. Dünya genelinde de kayıplara yol açtı. Netblocks tarafından yapılan hesaplamalara göre WhatsApp, Facebook ve Instagram’ın kapalı kaldığı sürede küresel ekonomi her saat 161 milyon dolar zarar etti. Bu da toplamda yaklaşık 1 milyar dolara tekabül ediyor.

KAYNAK: HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113