• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

SERVET KAZANAN BAŞKAN

SERVET KAZANAN BAŞKAN
Millî sporcular, usulsüz harcamalarla büyük bir mal varlIğIna sahip olduğunu iddia ettikleri AkfIrat Spor Kulübü BaşkanI Mustafa Çelik'i, savcılıığa şikayet etti.



1 yıldır alacaklarını tahsil edemeyen Ay-Yıldızlılar, Çelik'in yüzlerce dönüm araziyi haksız kazançla aldığını ileri sürdü.

Kulübün antrenör ve sporcuları, Çelik'in, kulübün bünyesindeki mal varlıklarını çıkarları için kullandığına dair kuşkuları olduğunu belirtti.

Tuzla Belediyesi ve Akfırat Kulübü Antrenörü Mustafa Bulut ve Yavuz Kokar'ın, cumhuriyet savcılığına şikayet ettiği Mustafa Çelik, bir çok millî sporcuyu mağdur etmekle suçlanıyor. Çelik'in, kulüp sayesinde kısa zamanda yüzlerce dönüm araziye, çok pahalı bir otomobile ve bir çok mala sahip olduğuna işaret eden Akfırat Kulübü Antrenörü Mustafa Bulut, "Aylardır, bizim ve sporcularımızın maaşlarını yatırmadı. Kendisi daha düne kadar basit bir vatandaşken, bu gün servet sahibi bir zengin oldu. Yüzlerce dönüm araziyi, güzellik salonunu, son model ve çok pahalı arabasını birden nasıl edindi?" diyor. Bulut, konuyla ilgili şunları söylüyor: "Yapılan yolsuzlukların içinde kimin olduğunu ortaya çıkarmak için gereken bütün yasal yollara başvurduk. Bu süreçte Çelik, Pendik'teki iş yerini ortaklarına devrederek, kendini oradan soyutlamaya çalışmakta. Üstelik biz yasalara başvurduğumuzda son model arabasını da kendi üstünden aldırmıştı. Ancak her şey ortada."
Sporcuların ciddi mağduriyetler yaşadığını aktaran Bulut, olayı cumhuriyet savcılığına taşıdıklarını hatırlatıyor. Kulübün kurucularından olan milli sporcu Yavuz Kokar, haklarını mahkemede aradıklarını, olayı Pendik Cumhuriyet Başsavcılığı'na taşıdıklarını ifade ediyor. Kokar, "Bu şahıs sporcularıın bonservisini vermeyerek, önlerini kesmiştir. Dolayısı ile kulübün mal varlıkları ve kiralamış olduğu yerler incelendiğinde, büyük yolsuzluk olduğu kanaatindeyim. Söz konusu olan kulüp müfettişler tarafından incelenmektedir." şeklinde konuşuyor.
Kulüp adına yıllardır spor yapan Avrupa şampiyonu tekvandocu Selim Kokar, Mustafa Çelik'in kendisine hem maaşını vermediğini, hem de yaşadığı ciddi sakatlık sonrasında tedavi konusunda yardım etmediğini kaydediyor. 2008 Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda sakatlanan Selim Kokar, "Gerekli fizik tedaviyi yaptıramadığım için spor hayaım tehlikeye girdi. Maaşımı da alamadığım için bir yıldır zor anlar yaşıyorum." ifadesini kullanıyor.

2009’DA PARA VEREMEM DEDİM
Suçlamaların hedefindeki Akfırat Spor Kulübü Başkanı Mustafa Çelik, kendini savundu. Akfırat'taki yolsuzluklardan 40 kişinin hapiste olduğuna dikkati çeken Çelik, "Ben temiz olmasam orada olurdum." dedi. İddiaların aksine antrenörlerin 2 ay maaş alacağının bulunduğuna işaret eden Çelik, şöyle devam etti: "Ben sporculara, maaş vereceğim diye bir kontrat veya belge imzalamadım. 2009 yılında maaş ödeyemem dedim. Kulüp adına Formula 1' pistinin yakınından 650 dönümlük araziyi yıllık 75 bin TL'ye 10 yıllığına kiraladım. Şu an savcı soruşturmayı sürdürüyor. Soruşturma Beşiktaş'taki Hilmi Yıldız'ın dosyasıyla da birleşecek." dedi.

               
KAYNAK ZAMAN GAZETESİ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113