• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Şehir içinden gidelim ama; Nereye?

Şehir içinden gidelim ama; Nereye?
Pendik?te faaliyet gösteren oto galericileri, belediyenin, kendilerine, şehir içinden çıkın dediğini, ancak gidecek yerlerinin olmadığını söylediler. Galericiler, pazarcılar ve balıkçılar gibi


n İkinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınması konusunda yayınlanan İçişleri Bakanlığı Genelgesi, belediye görevlileri tarafından kendilerine tebliğ edilince, biraraya gelen Pendik’li 30 galerici, kendi sorunlarını, kendilerinin çözeceği umuduyla birlikte hareket etme kararı aldı.

İLK OLARAK BİRARAYA GELDİLER

Pendik Merkez, Dörtyol, Kaynarca ve Kurtköy gibi ilçenin çeşitli mahalle ile semtlerinde oto galeri ve taşımacılık işleri ile iştigal eden esnaf grupları, meslektaşları tarafından yapılan çağrıları kayda değer bularak, geçtiğimiz cumartesi günü, Pendik Park Café’de biraraya geldiler.

İkinci el oto galeri sahiplerinin sözcülüğünü yapan Erdem Oto Galeri sahibi Hüseyen Erdem, “Belediye başkanı, başkan yardımcıları ve zabıta yetkililerinin hepsi, bizleri en güzel şekilde karşılayıp, dertlerimizi dinliyorlar. Bir yıl önce uygulanması gereken şehir dışına taşıma işlemlerini erteleyerek, bizleri mağdur etmemeye çalışıyorlar. Gerçekten kendilerine minnettarız. Ancak, bu nereye kadar. Tabi ki, biz de galericiler olarak, şapkamızı ünümüze koyup, düşünmemiz lazım. Olmaz denilen cumartesi pazarı taşındı, balıkçılar taşındı. Bunlar gösteriyor ki, sıra bizlerde. Vatandaş, galerici denince, arkasına teneke bağlıyor. Bu bilinçten, insanlarımızı kurtarmalıyız, görev hepimizin. Bizler, bundan böyle daha modern ve medeni galeri satış mekanına kavuşmak isteriz. Belediye, bizlere yardımcı olup, bir yer göstermeli. Hiç birimiz, yaya kaldırımlarında, oto pazarlama meraklısı değiliz.” şeklinde konuştu.

BALIKÇILARA BİLE, YER VERİLDİ BİZE YOKMU?
Galericiler, Pendik Belediyesi tarafından başta, balıkçılar ve pazarcılar olmak üzere, hemen, hemen, tüm meslek gruplarına yer tasis edildiğini, kendilerinin de aynı hassasiyeti  beklediklerini belirterek, “Umarız, 60-70 adet ikinci el oto galeri ve taşımacılık yapan esnaf kitlesinin bulunduğu ilçede bizlere, diğer meslek örgütleri gibi güzel bir mekan tasis edilir. Biz de, her gün uyandığımızda, akibetimiz ne olacak, düşüncesinden kurtuluruz.” ifadesinde bulundular.

AYNI İLÇEDE, AYNI MESLEĞİ YAPIYORUZ,BİR BİRİMİZİ TANIMIYORUZ

Kendileriyle ilgili öz eleştirilerde de bulunan ikinci el galericiler, örgütlü bir birliktelikle hareket edemediklerini, belirterek, şayet şehir dışına çıkarılmaları ya da kapılarına mühür vurulmaları gündeme gelirse, bunda en büyük suçun, kendilerinde olduğunu ifade ettiler. Bundan böyle her ayın ilk cumartesi günü toplanarak, örgütlenmeye karar veren galericiler, önümüzdeki hafta bir başkan seçerek ve mahalle temsilcilikleri oluşturacaklarını açıkladılar. Galericiler son olarak, iş yerlerinin kapanmasına, öyle kolay göz yummayacaklarını, mevcut kanunlar çerçevesinde mücadele edeceklerini vurguladılar.








  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113