• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Şahin ;?Geçmişteki ihtişamlı günlerimize dönmek için okumalıyız.?

Şahin ;?Geçmişteki ihtişamlı günlerimize dönmek için okumalıyız.?
Fatih Anadolu Lisesi?nde ?Pendik Okuyor? kampanyasını öğrencilere tanıtan Belediye Başkanı Kenan Şahin,kütüphanelerin yanı sıra kahve ve park gibi sosyal alanlarda dakitap okumaya ilgiyi arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Toplumlarda huzur ve refahın

Pendik Okuyor kampanyası kentteki okullarda tanıtılmaya devam ediyor. Bu kapsamda tanıtım programlarına bizzat katılarak öğrencilere kampanya hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Kenan Şahin, bugün Pendik Fatih Anadolu Lisesi’ne konuk oldu. Pendik’te kitap okumayailgiyi sadece kütüphane ya da evlerde değil, parklarda, ulaşım araçları ve kahveler gibi alanlarda da arttırmak istediklerinisöyleyen Şahin, öğrencilerden bu konuda destek istedi.Öte yandan Başkan Şahin’in sık sık kitap okumayla ilgili verdiği; “Japonlar yılda 25, Türkiye’de ise 6 kişi bir kitap okuyor” örneğidurumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerin bu durum ile ilgili bir sorusuna cevap veren Şahin, okumaya ilginin arttırılmasının sadece yöneticilerle değil, topyekun bir hareketle gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi.


Huzur zenginlikle değil, bilgiyle sağlanır


Konuşmasında, okuyan toplumlarla okumayan toplumları kıyaslayan Belediye Başkanı Kenan Şahin, sanıldığı gibi refahın zenginlikle değil, doğrudan okumayla bağlantısı olduğunu söyledi. Bu konuda örnek veren Şahin, Ortadoğu’daki zengin petrol yataklarına sahip ülkelerin başlarından sorunun hiç eksik olmadığını, Japonya gibi bilgi üreten toplumlar da ise huzurun hakim olduğunu söyledi.Başkan Şahin’in öğrencilere tavsiyede bulunarak programın sonunda“Ülkemizin geçmişteki ihtişamlı günlerine dönmekiçin okumalıyız” sözü öğrencileri oldukça etkiledi.



    Öğrencilerden destek isteyen Şahin, kitap okumanın yaygınlaştırılmasının sadece yöneticilerin sorumluluğunda bulunmadığını , toplumun bu konuda topyekun hareket etmesini şart olduğunu söyledi.
       
    Program sonunda en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113