• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

RÜYAMDA YAPTIM DEMİŞTİ AMA...

RÜYAMDA YAPTIM DEMİŞTİ AMA...
Pendik’teki evinde 46 günlük eşi Öznur Delibaş’ı rüya gördüğü sırada öldürdüğü iddia eden Cemal Delibaş hakkında "Kasten öldürmek" ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşması görüldü.

"EŞİMİ KASTEN ÖLDÜRMEDİM"

Anadolu Adalet Sarayı 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20. celsesi görülen duruşmaya tutuklu sanık Cemal Delibaş ve avukatı Suna Çalışkan katıldı. Davanın geçtiğimiz celsesinde savcılık tarafından "Kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması yönünde mütalaa verilen duruşmada Delibaş'ın mütalaaya karşı söyleyecekleri soruldu. Savcılığın mütalaasını kabul etmediğini belirten Delibaş, "Eşimi kasten öldürmedim. Suçsuzum, beraatımı isterim" dedi.

"ACIMIN HAFİFLEMESİNE YÖNELİK KARAR VERİLSİN"

Cemal Delibaş'ın avukatı Suna Çalışkan da kasten öldürme suçuna ilişkin delil olmadığını ifade ederek, "Sanık ısrarlı bir şekilde uykudayken ne yaptığını bilmeden bu olayın meydana geldiğini savunmuştur. Sanık hakkında verilen raporlar yeterli gözlem altına alınmadan düzenlenmiştir. Son aldırılan raporda ise REM uykusu seviyesinin düşük olduğu belirtilmiştir" diye konuştu. Son sözü sorulan Delibaş ise, "Acımın hafiflemesine yönelik bir karar verilmesini istiyorum. Takdir mahkemenindir" dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI...

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından yaklaşık 4 senedir devam eden davada kararını açıkladı. Sanık Cemal Delibaş'ın eşi Öznur Delibaş'ı kasten öldürdüğünün sabit olduğunu belirten mahkeme sanığın "Kasten öldürme" suçundan ilk önce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

"MAHKEMEYE SAYGI, DURUŞMADA İYİ HAL" İNDİRİMİ

Delibaş'ın duruşmadaki iyi hali ve mahkemeye karşı saygılı tutumunu indirim nedeni olarak kabul eden mahkeme sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

DEFALARCA TESTE GİRDİ...

Davanın geçtiğimiz celselerinde Adli Tıp Kurumu'ndan Delibaş'ın, olay tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğu, suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak edebildiği yönünde rapor gelmişti. Bu rapor üzerine mahkeme, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yazı yazarak sanıkta 'REM uykusu davranış bozukluğu olup olmadığı' konusunda yeniden rapor aldırılmasına karar vermişti. Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi de REM uykusu davranış bozukluğunun tespiti için "Polisomnografi' tetkikinin yapılması gerektiğini ve hastanelerinde bu tetkikin yapılmadığını belirterek rapor düzenleyemeyeceklerini ifade etti. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi de gerekli güvenlik önlemlerinin alınması halinde sanığı hastanelerine yatırabileceklerini aksi taktirde testin yapılamayacağını belirtti. Mahkeme heyeti bu sefer de sanık Delibaş'ın, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilmesini kararlaştırdı. Ancak Delibaş yeniden Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdi ve hastane Delibaş'ın cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor verdi.

"UYKUDA ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİRİM" İDDİASI

23 yaşındaki Öznur Delibaş ile 24 Kasım 2011 tarihinde evlenen 24 yaşındaki Cemal Delibaş, evliliklerinin 46. gününde eşini boğazını sıkıp, boynunu kırarak öldürdüğü gerekçesiyle 2012 yılı Ocak ayında tutuklandı. Delibaş ifadesinde, hiçbir şey hatırlamadığını, eşini rüyasında öldürmüş olabileceğini, uyandığında eşinin ölmüş ve elinin de boğazında olduğunu belirterek, "Eşimle herhangi bir sorunum yok. Olay gecesi bir süre sohbet ettikten sonra uyuduk. Bir elimle eşimin boğazını sıkmış ve diğer elimle de elini tutmuş halde uyandım. Elimi çekerken eşimin sertleştiğini fark ettim. Bir süre sonra öldüğünü anladım. Rüya gördüğüm sırada öldürmüş olabilirim" iddiasında bulundu.

REM UYKUSU DAVRANIŞ BOZUKLUĞU NEDİR?

REM Uykusu Davranış Bozukluğu kişinin kendisine ya da uyuduğu sırada yanında bulunan kişiye zarar vermesine neden olabilen bir uyku hastalığı olarak tanımlanıyor ve kısaca 'rüyayı yaşama hastalığı' olarak da adlandırılıyor. Kişinin bu hareketleri yaparken uyandığında gördüğü rüyayı hatırlayabildiği belirtiliyor. DHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113