• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Polis ve zabıtadan gece operasyonu

Polis ve zabıtadan  gece operasyonu
Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde gece ortak bir çalışma yaparak, ilçedeki kahvehane, atari ve play station salonlarının yanı sıra tekel bayilerine yönelik denetimler yaptı.

30'a yakın polis ve zabıta memurunun katıldığı denetimlere motorize yunus ekipleri de destek verdi. Denetimler esnasında mahkeme kararıyla aranan iki kişi de yakalanarak gözaltına alındı. Ortak denetimler sırasında ruhsatları olmadığı halde kahvehane adı altında işletilen bir yer ise ekiplerce mühürlendi. Mühürlenen bu yerde bayanların da bulunması da dikkat çekti. Ayrıca denetimler sırasında bazı kahvehanelerde içki içildiği tespit edildi. Bu yerler hakkında ise Pendik Belediyesi Zabıta Ekipleri, tutanak düzenledi. Yine tekel bayii ruhsat denetimleri esnasında da bu dükkân sahiplerinin dükkânlarının arka bölümlerinde içki içilmesi için özel bölüm oluşturdukları görüldü.
Polis denetimler süresince yaklaşık 300 kişiyi kimlik kontrolünden geçirdi. Yaklaşık üç saat süren ve 30'a yakın polis ile zabıta memurunun katıldığı denetimlere, Esenyalı Mahallesi’nde bir kahvehanede başlandı. Polisin kimlik kontrolü yaptığı kahvehanelerde zabıta ise hijyen ve ruhsat kontrolü yaptı. Zabıta, tespit ettiği eksikliklere ilişkin tutanak düzenleyerek yasal işlem başlattı.
KAPALI KEPENKLER
ARDINDA KUMAR
n Bir apartmanın giriş katında, sadece kapı kepengi yarıya kadar açık bulunan yerden şüphelenen ekipler içeriye girdiklerinde, burada kumar oynatıldığını tespit ettiler. Kumarhanede iki bayanın bulunması dikkat çekerken, mahkeme kararıyla arandığı öğrenilen bir kişi ise gözaltına alındı. Polis tarafından boşaltılan ruhsatsız dükkân, zabıta ekiplerince mühürlenerek faaliyetine son verildi.
Kahvehanelerin ardından atari ve play station salonlarını denetleyen ekipler, ruhsatız çalıştığı tespit edilen salonlar hakkında yasal işlem yaptı. Bu arada atari salonlarında yapılan kimlik kontrollerinde hakkında arama kararı olan bir kişi daha gözaltına alındı. Şahsın üzerinde yapılan aramada çok sayıda kesici ve delici alet çıktı.
TEKEL BAYİİNDE
ÖZEL BAR 
n Polis ve zabıta ekipleri gece boyunca birlikte denetimlerini aralıksız sürdürdü. Atari ve play station salonları için tutanak düzenlendi. Eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarılarak süre verildi. Aynı ekipler daha sonra ise tekel bayilerine yönelerek, çalışmalarını buralarda da sürdürdü. Zabıta ruhsat kontrolü yaparken, polis ise önlem aldı. Bazı tekel bayilerinin dükkânının bir bölümünü bölerek özel oturma yeri yaptıkları ve bu yerlerde içki içildiği anlaşıldı. Buralar içinde zabıta gerekli tutanakları tuttu ve haklarında işlem başlattı.
Kahvehane ve TEKEL bayilerinde bulunan

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113