• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Pendik?te Öğretmenler Sınav Mağduru!

Pendik?te Öğretmenler Sınav Mağduru!
Pendik?te öğretmenler banka promosyonlarında uğradıkları mağduriyetin şokunu atamdan ikinci şokla sarsıldılar. Mayıs ayında ?Kazanım Değerlendirme Sınavı? nedeniyle diğer ilçelerden farklı uygulama ile karşılaşan öğretmenlerin ek ders ücretleri tırpanlan


 
Bilindiği üzere İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Mayıs ayında “Kazanım Değerlendirme Sınavı” adı altında İstanbul genelinde İlköğretim okullarının 6-7-8. sınıflarında okuyan öğrencilerin katıldığı bir sınav uygulaması gerçekleştirdi. Uzun bir aradan sonra yapılan bu genel sınav uygulaması tüm İstanbul’da olduğu gibi Pendik’te de öğrenci, veli ve öğretmenler tarafından olumlu bulunan sınavda, öğretmenler sınav hizmetlerinin yürütülmesi için farklı okullarda görevlendirildi.
 
Sınavın üzerinden bir aya yakın zaman geçmesine rağmen Pendik’teki öğretmenlerin gündeminde hala sınav var. Sebebi ise sınav nedeniyle tüm İstanbul’dan farklı olarak Pendik’teki öğretmenlerin “fiilen ders yapılmadı” gerekçesiyle ek derslerinin yedi saatinin kesilmesi… Uygulamanın İstanbul’da sadece Pendik’te bu şekilde olması öğretmenlere “Pendik  Ayrı Bir Cumhuriyet mi?” dedirtiyor.
 
Sınavın Pendik’teki tek mağdurunun öğretmenler olarak belirtilmesi de eksiklik olur. Sınav, ek ders puantajlarını hazırlayan mutemetler için de adeta çileye dönüştü. Sınav günü için ne şekilde ücret tahakkuk ettirileceği konusunda zamanında açıklama yapmayan Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yüzünden mutemetler bu ay üç defa puantaj hazırlamak zorunda kaldı.
 
Yaşanan kaostan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da ise; sınav günü için görevli öğretmenlere beş saat “sınav ücreti” ödeneceği belirtilmiştir. Yapılan açıklamadan; sınavda görevli öğretmenlerin iki saat ek dersinin kesileceği, sınav günü okula gelen öğretmenler ile birlikte sınavda görevli olsa bile ücretli öğretmenlere herhangi bir ödeme yapılmayacağı anlaşılmaktadır.
 
 
Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Pendik Temsilcisi Hasan Yılmaz: Konunun takipçisi olduklarını, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün olumlu uygulamalarının öğretmenlerin ek derslerini kesmek için adeta hazırda bekleyenlere fırsat oluşturmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca İstanbul’da sadece Pendik ilçesinin uygulamasının bu şekilde olmasının dikkat çekici olduğunu belirterek “Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü doğru yapıyorsa herkes buna uysun. Yok, eğer diğer ilçeler doğru yapıyorsa Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni içtihat oluşturmasın” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113