• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

PENDİK'TE GENÇLİK GÜNLERİ

PENDİK'TE GENÇLİK GÜNLERİ
Pendik Belediyesinin düzenlediği ?Pendik Gençlik Günleri? programı düzenlenen renkli organizasyonlarla devam ediyor. Hafta sonu sahilde özel olarak kurulan platform ve futbol sahasında gerçekleştirilen etkinliklerde, bayanlar bilek güreşi turnuvası ile er

Pendik Belediyesinin düzenlediği ‘Pendik Gençlik Günleri’ programı düzenlenen renkli organizasyonlarla devam ediyor. Hafta sonu sahilde özel olarak kurulan platform ve futbol sahasında gerçekleştirilen etkinliklerde, bayanlar bilek güreşi turnuvası ile erkekleri şaşırtırken, görme engelli futbolcular da gösterdikleri performansla izleyenlere “Görme Engelli’ olduklarını unutturdular. Gösteri bisikletlerinin şovuyla devam eden organizasyonda, Kaynarcaspor Bayan Futbol Takımı da kendi aralarında gerçekleştirdikleri futbol maçı ile izleyenlerin beğenisini kazandı.

 

Pendikli bayan futbolcu Arda’yı aratmadı

Pendik Belediyesinin ‘Pendik Gençlik Günleri’ programı kapsamında düzenlediği bayanlar futbol karşılaşması izleyenlerden tam not aldı. Kaynarcaspor Bayan Futbol Takımı’nın gösteri amaçlı kendi aralarında kurdukları kırmızı- mavi iki takım, başlama düdüğüyle birlikte profesyonel futbolculara taş çıkartan bir oyun sergiledi. Havanın yağışlı olmasına rağmen seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği maç, 4-4’lük beraberlikle sona erdi. Mavi takımda yer alan Şeyda Eraslan, attığı 3 golle ve Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Ardavari çalımlarıyla izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

 




Elinin hamuru ile erkek işine bulaştılar

‘Pendik Gençlik Günleri’ programı kapsamında düzenlenen belki de en renkli etkinlikdiği bilek güreşi turnuvasına bayanlar damgasını vurdu. İzleyenlerin büyük bölümünü erkeklerin oluşturduğu etkinlikte, elinin hamuru ile erkek işine karışan bayanlar, bu işte de iddialı olduklarını gösterdiler.

 

 

Genç ve usta satranççılar turnuvada buluştu

Pendik Belediyesinin düzenlediği Satranç Turnuvası’nda 7’den 70’e tüm yaş gruplarındaki yarışmacılar birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Yarışmaya katılan Veteran Grubu’ndaki son 2 yıldır Türkiye Şampiyonu olan Salih Muratoğlu, oyunculardan yoğun ilgi gördü. Diğer masalarda oynayan oyuncular, oyunları esnasında dahi Salih Muratoğlu’nun hamlelerini izlemek üzere masalarından kalkarak seyircisi oldular.

 

 

 

“Satranç hem spor hem de bilim”

Turnuva sonrasında görüşlerini aldığımız Veteran Milli Oyuncu Salih Muratoğlu, kendisi ve satranç oyunu ile ilgili konuştu. Kartal’da ikamet eden ve Bosna muhaciri olan Muratoğlu, milli oyuncu olarak Türkiye’yi turnuvalarda temsil etmesinden dolayı onur duyduğunu belirtti. Satranç oyununu 1950 yılından bu yana oynadığını belirten 69 yaşındaki Muratoğlu, son 20 yıldır bu sporun içinde profesyonel olarak yer aldığını kaydetti. Satranç oyununun tarihi ve insana kazandırdığı değerlerden de bahseden Muratoğlu, “Satranç oyunu insana önsezi, sabır, düşünce kabiliyeti ve doğru düşünme refleksi kazandırır. Yaşamınızda atacağınız adımları ve yapacağınız hayati hamleleri bir çok boyutu ile düşünmenizi ve doğruya en yakın tercihlere ulaşmanızı sağlar. Satranç bir bilim, bir spordur. Satrançla diğer oyunları asla mukayese edemeyiz.”dedi. Ülkemizde son yıllarda satranç sporunun ciddi bir ilerleme kaydettiğini söyleyen Muratoğlu, bunun sebebinin devlet okullarında verilen satranç dersleri olduğunu belirtti. Uluslararası turnuvalarda öncesinde Türk sporcuları kolay rakip gören diğer ülke oyuncularının artık Türk oyuncuları kolay rakip görmediğini sözlerine ekledi.




12 yaşında ama yetişkin kategorisinde

Salih Muratoğlu’nun yanı başındaki masada oturan ve 12 yaş altı Milli Takım’da oyuncumuz olan Melih Kağan Can, büyükler kategorisinde oynadı. 4 galibiyet ve 2 beraberlikle toplamda 5 puan alan Kağan Can, zorlandığı maçların olduğunu belirterek turnuvanın kendisi açısından çok iyi geçtiğini söyledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113