• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

PENDİK'E ÜNİVERSİTE

PENDİK'E ÜNİVERSİTE
Pendik Belediyesi tarafından tahsis edilen bir alanda, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde Gemi İnşaatı ve Denizcilik Araştırma Enstitüsü kuruluyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Şahin; Pendik'in "denize sahip ilçe" konumuna en iyi





Pendik’in sadece kültür-sanat,sosyal ve spor alanında değil, eğitim alanında da bir merkez haline gelmesi için çalışan Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, ilçeyi önemli yatırımlarla buluşturmaya devam ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin bir ayağı Pendik’te inşa ediliyor. Pendik Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda yapılacak enstitüde, gemicilik ve denizcilik üzerine önemli bilimsel araştırmalar yapılacak.

 

Başkan Şahin; “Pendik için önemli bir yatırım”

Sapanbağları Mahallesi’nde 8 bin metrekarelik alana kurulacak enstitü ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Pendik Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen marina ile Pendik’in denizcilik alanında zirve yaptığını hatırlattı. İlçenin ‘en uzun sahili bulunan’ ilçelerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, “Bu avantajı imkanlarımız doğrultusunda en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi ve Denizcilik Enstitüsü’nün ilçemizde kurulacak olması bu duruma en iyi örnektir” dedi. Enstitüde gerçekleştirilecek AR-GE çalışmaları ile denizcilik sektörünün gelişmesi açısından önemli mesafeler kat edileceğini belirten Şahin, şimdiden hayırlı olsun dileklerini sunarak; “Pendik için çok önemli bir yatırım. Kültür-sanat, eğitim, spor ve sosyal projelerimizi hayata geçirmeyi ve Pendiklilerin yaşam standardını yükseltmek adına, özel ve kamu kurumlarıyla işbirliği yapmayı sürdüreceğiz.”dedi.

 

Neden Pendik’i tercih ettiler?

Bu sorunun yanıtı aslında oldukça basit. Pendik’in son yıllarda denizcilik alanında gelişim göstermesi, yeni açılan Pendik Marina, Pendik tersanesi, UND Ro-Ro Limanı, Proteksan ve Dünya Yat Tersaneleri, ülkemizdeki en ağır sanayi kollarının bulunduğu Tuzla ve Yalova ‘da kurulu tersanelere yakınlığı ve kolay ulaşım gibi imkanlar, bu sorunun cevabını fazlasıyla veriyor.Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, Pendik ve bölgesinde üniversitelerinde eğitim gören birçok öğrencinin staj yaptığını belirterek; “AR-GE çalışmaları bakımında gerçekten çok önemli bir adımı atmış olacağız” dedi. Pendik Belediyesi ile ortak proje üretmek istediklerini de vurgulayan Prof. Dr. Şahin, Gemi ve Denizcilik Eğitimi Araştırmaları Enstitüsü’nün herkes için hayırlı olması dileklerini sundu.

 

 



 


  Prof. Dr. Bahri Şahin, ekibiyle birlikte kurulacak olan enstitü konusunda hazırlıklar yapıyor.

 

 

 

   

 

  Pendik’te UND Ro-Ro Limanı’nın yanı sıra tersanelerin de bulunması Gemi ve Denizcik Eğitimi Araştırmaları Enstitüsü için büyük avantaj olacak.  

 

 



 

 


   8 bin metrekarelik alanda kurulacak enstitüde, gemi ve denizcilik üzerine AR-GE çalışmaları yapılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113