• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Pendik milli eğitim bu kez aferin aldı

Pendik milli eğitim bu kez aferin aldı
Geçtiğimiz yıl ilçe genelindeki başarısızlık nedeniyle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer?in hışmına uğrayan Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu kez aynı müdürün takdir dolu ifadelerine muhatap oldu.

GÜZEL AHLAK
Göreve geldiği günden beri bütün İstanbul’u karış karış dolaşması ve ilginç uygulamaları ile dikkat çeken İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, geçtiğimiz pazartesi günü Pendik’teydi. Pendik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nde düzenlenen bir toplantıya katılan il milli eğitim müdürü Ata Özer, okulların en önemli işlevinin gençlerimize eğitim vermek olduğunu, ahlaken iyi yetişmiş bir insanın topluma büyük yararlar sağlayacağını söyledi.
Pendik Esenyalı’da bulunan Pendik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’ndeki “2008-2009 Eğitim-öğretim yılı okullarda şiddetin azaltılması ve önlenmesi planlarının değerlendirilmesi” konulu toplantıda, İstanbul genelindeki okullarda yaşanan şiddet olayları değerlendirildi.
91 OKULDA SORUNSUZ EĞİTİM
Okulun konferans salonunda düzenlenen toplantıya il milli eğitim müdürünün yanı sıra Pendik Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök, belediye başkan yardımcısı Atilla İpek, ilçe emniyet müdürü Cemil Durmuş, mahalle ve köy muhtarları ile okul aile birliği yöneticileri katıldı.
Pendik Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök, toplantının açış konuşmasında ilçedeki 91 okulda eğitimin sorunsuz bir şekilde yürüdüğünü belirterek, bunda il milli eğitim müdürünün gerçekleştirdiği plan ve projelerin büyük katkısı olduğunu söyledi.
İl milli eğitim müdürü de konuşmasında göreve geldiği günden beri şiddetle mücadele ettiğini ve şiddetin azaltılması ve tamamen bitirilmesi konusunda çaba gösterdiğini, bu çabalarının olumlu sonuç verdiğini belirtti. Okullara dilek kutuları koyarak, öğrencilerin istek ve şikayetlerinin çözüm yoluna gidildiğini belirten Ata Özer, “91 okulun ve 110 bin öğrencinin bulunduğu Pendik’te 18843 öğrenci dilek kutularını kulanmıştır. Bu öğrencilerden 6370’inin istekleri haklı bulunarak sorunları çözülmüştür.” dedi.
PENDİK İLK DÖRTTE
Ata Özer, şiddetin önlenmesi konusunda kendileri tarafından hazırlanan projelerin ABD ve İngiltere gibi çok sayıda gelişmiş ülke tarafından da uygulandığını söyledi. İstanbul gibi devasa bir şehirde öğrencilerin hiçbir kötü alışkanlığa kapılmadan eğitimlerini sürdürdüğünü vurgulayan Ata Özer, bunun büyük bir başarı olduğunun altını çizdi. 
İstanbul’daki okulları eğitim ve öğretimle alakalı 25 ayrı kriterle değerlendirdiklerini söyleyen Ata Özer, bu değerlendirmeler sonucu Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İstanbul’daki 39 ilçe arasında en iyi dört ilçe arasına girdiğini vurguladı.
Bu başarıdan dolayı Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini kutlayan Ata Özer, Pendik’ten daha iyi dereceler beklediğini ifade etti.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113