• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

ÖSYM'den beklenen açıklama... 2016 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı.

ÖSYM'den beklenen açıklama... 2016 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı.
Milyonlarca KPSS ortaöğretim önlisans adayı 21 Aralık itibari ile KPSS tercih işlemlerine başlayacak. KPSS tercihleri 30 Aralık'a kadar devam edecek. Peki KPSS tercihleri nasıl yapılır?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.   Adaylar tercihlerini 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59’da sona erecektir.

 

ÖSYM 2016 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak da bilinen KPSS tercihleri başladı!  Tercih kılavuzlarının açıklanmasından önce yayınlanmış olan cevap kağıtları, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmiş olan tüm adaylar tarafından kontrol edilebilmektedir. Bu işlem için adayların yapması gereken şey ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi olan AİS bölümüne girmeleri gerekmektedir. Tercih yapmadan önce puan durumu ve özel şartların dikkatli bir şekilde incelenmesi, uzmanlar tarafından dile getirilmiş olan bir uyarıdır. Bu nedenle de sınava giren adaylarda yer almayan özelliklerden dolayı adayların başvuru yaptıkları zaman herhangi bir geri dönüş alamaması ve en basit haliyle başvuru tercihlerinin kabul edilmemesi gibi durumlarla karşılaşılması oldukça mümkündür.

KPSS TERCİHLERİ HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILACAK?

Devlet memuru olma ümidi ile sınava giren birçok adayın milyonlarca kişi ile yarıştığı Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın en nihayetinde sonuçları da açıklandı. Üstelik adaylar sınav bitiminde gözetmenlere teslim ettikleri cevap kağıtlarını da gözden geçirebiliyorlar. Cevap kağıdına bakmak isteyen adayların ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yapması gerekiyor. Herhangi bir itirazı olan adayların da itirazlarını bir an önce yapması gerekiyor.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS tercih kılavuzları ugün yani 21 Aralık Çarşamba günü itibariyle yayınlanacak. Tercih kılavuzunun yayımlanması ile birlikte saat 10.00’dan itibaren tercihler başlayacak. KPSS tercihlerini yapmak isteyen adayların 30 Aralık Cuma gününe kadar tercihlerini yapması gerekiyor. 30 Aralık Cuma gününün son dakikasına kadar devam edecek olan tercihler saatlerin 00.00’ı ve tarihin 31 Aralık’ı göstermesi ile birlikte sona erecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113