• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Milli Zaferimiz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. Yılı Kutlu Olsun

Milli Zaferimiz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. Yılı Kutlu Olsun
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) – Milli Gençlik Vakfı(MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’ncı yıl dönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün, Türk milletinin bütün imkânsızlıklara rağmen, ecdad yadigarı Kıbrıs’taki soydaş ve dindaşlarımızı kurtarmak için başlattığı Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. yıl dönümünü kutluyoruz. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dirayeti ve kararlı duruşu sayesinde, Kıbrıs’ta 47 yıldır süren barış ve huzur ortamı tesis edilmiştir. İlk fethini Hz. Osman döneminde yaşayan Kıbrıs, 1571 yılında 2. Selim ile ikinci, 74 Kıbrıs Harekâtı’nda ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile üçüncü fethini yaşamıştır.

Kıbrıs Adası’ndaki Müslümanlara yapılan zulmü ortadan kaldırmak için Erbakan Hocamızın verdiği tarihi harekât emriyle 20 Temmuz 1974 tarihinde ordumuz ‘aşılamaz’ denilen Beş Parmak Dağları’nı kısa sürede aşarak başarılı bir harekâtla Kıbrıslı Türk kardeşlerimizi zulümden kurtarıp, adada tekrardan huzur ve barışı tesis etmiştir. Böylece Kıbrıs zaferiyle necip milletimiz 200 yıl aradan sonra tekrardan toprak kazanmıştır. O dönemde çıkarma yapılması gerekliliğini Başbakan Vekili Prof. Dr. Necmettin Erbakan ikna etmiştir. Erbakan Hocamız, İngiltere ve ABD’nin ordumuzu duraklatma çalışmalarını dikkate almamıştır. 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın asıl mimarı ve kahramanı Milli Görüş Lideri Rahmetli Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’dır. Türkiye büyük Kıbrıs zaferi ile 1699’daki Karlofça Antlaşması’ndan sonra ilk defa toprak elde etmiştir. Bu harekâtla askerimizin hala efsanevi gücüne sahip olduğu görülmüştür.

Kıbrıs Barış Harekâtıyla küresel güçlerin Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğü karşısında etkisiz kalacağı ortaya çıkmıştır. Türkiye milli bir duruşla küresel güçlere muhtaç olmadan kendi gücüyle varlığını sürdürebileceğini göstermiştir. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) olarak, Kıbrıs Barış Harekâtı’ndaki ruh ve şuurun gelecek nesillere aktarılması inancıyla gençliğimize bu şanlı zaferi her platformda anlatmaya devam ediyoruz. Herkes şunu bilsin ki bütün zaferler inancımızla kazanılmıştır. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde, harekâtın başlatma talimatını veren ve harekâtın baş mimarı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı, Kıbrıs Barış Harekâtı’ndaki şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113