• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

?Merkez?den veliye mektup? var

?Merkez?den  veliye mektup? var


Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte, başarılı öğrenciler ve ailelerinde tatlı bir gurur ve heyecan, başarısız öğrenci ve ailelerinde, bir burukluk ve üzüntünün yaşandığı şu günlerde, örnek bir eğitimci anlayışı ile hareket eden Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Köksal YERLİKAYA, öğrenci velilerine gönderdiği bir mektupla, tüm velilere, çocuklarının başarılarını veya başarısızlıklarını nasıl algılamaları ve nasıl davarmaları konusunda uyarılarda bulundu.   
  YERLİKAYA, mektubunda şu ifadelere yer verdi; “Yeryüzünde insanın sahip olduğu her şey, bilimde, teknikte ulaştığı düzey, hep harcanan emeklerin sonucudur. EMEKSİZ YEMEK OLMAZ. Emeğin değerini anlamak için uzağa gitmeye gerek yok. Bir insan yavrusunu yetiştirmek, aileden başlayarak okul, öğretmen ve diğer sosyal kurumların harcadığı çabanın ve emeğin sonucunda gerçekleşir. İnsanın kendisini ve çevresini geliştirmesinin bir yolu da budur.
  Şu gerçeği unutmayalım; “TEMBELLİK TÜM KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR.” İnsanı çalışmaktan, iş yapmaktan, üretmekten hatta düşünmekten alıkoyan bir ruh halidir. Çocuklarımızın böyle bir duruma düşmesine müsaade etmeyelim. Uyanık olalım. Çocuklarımızın sorunları ile ilgilenelim, onları sevdiğimizi ve yanlarında olduğumuzu ispatlayalım. Çocuklarınız, bazı sorunları aşmada güçlük çekebilir. Ancak, bu zorlukları aşabilceğini bilmelidir.
  Nasıl ki, başarıya ulaştığı zaman seviyor, övüyor, ödüllendiriyoruz; başaramadıkları zaman da kızmak, cezalandırmak veya şiddet uygulama yerine, başarılı olabilmenin yollarını öğretmeli, onlara rehberlik yapmalıyız. Bizler ve sizler, bu çocuklar için varız. Onları eğitmek, kendine, ailesine ve topluma faydalı birey olarak yetiştirmenin, bizlerin asli görevi olduğunu unutmayalım.
  2010-2011 Eğitim-Öğretim Yarıyılı 1. Dönemin sonunda aldığı karne, bu dönemdeki çalışmasının bir sonucudur. Derslerindeki başarısı iyi olduğu zaman, nasıl sevip takdir ediyor iseniz; “derslerinde başarısız olduğunda da üzülmesini önlemeli ve tatlı bir dille başarılı olmasının çözüm yolunu aramalısınız. Her öğrenci başarılı olmak ister; ama başarılı olamıyorsa, bu çalışma yöntemini bilmemesindendir, ”Onların başarısı için zaman tanıyalım.
   Okulumuzda, eğitimin lideri olarak amacımız, öğrencilerimizin daha başarılı olmasını sağlamaktır. Özellikle son dört yıldan beri okulumuz, 2006-2007 yılında OKS‘de ilçe biricisi; 2007-2008, 2008-2009  ve 2009-2010 öğretim yılında SBS’ de devlet okulları arasında ilçe birincisi olmuştur. Ayrıca okulumuzda, 4 öğrenci de 500 tam puan alarak, okulumuzun başarısını ispatlamıştır. Bu öğrenciler, okul idaresi tarafından törenle ödüllendirilmiştir. Bu başarılı öğrencilerimizle de ayrıca onur duyuyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın yarıyıl tatilinin, ailece huzurlu ve başarılı geçmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113