• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Memur Sen Başkanı Yavuz, Basın Mensuplarıyla Buluştu

Memur Sen Başkanı Yavuz, Basın Mensuplarıyla Buluştu
Memur-Sen İstanbul İl Başkanı ve Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz Basın Mensuplarıyla bir araya gelerek ‘’10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü’’ kutladı.

Geçtiğimiz Cuma günü Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz, Şube ve İlçe yönetimleri ile birlikte; İstanbul’da faaliyet gösteren Gazeteci, Televizyoncu ve Habercilerle Maltepe Bist Kafe/Restoran’da düzenledikleri kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Yavuz, Basın mensuplarının ‘’10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü’’ tebrik ettikten sonra gündeme dair; Son yapılan memur zammı, öğretmenlik meslek kanunu ve eğitimin sorunları başta olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulundu.

icin-442.jpg

Eğitime dair ve Ekonomik değerlendirmeye devam ediyoruz

Yavuz; Son dönemde sendikal faaliyetlerimizi ekonomik alana yoğunlaştırdık. Ağustos ayında yaptığımız Toplu Sözleşmenin son aylar içerisinde gelişen döviz kurlarında ve enflasyondaki büyük hareketlilik nedeniyle büyük kayıplarımız oldu. Bu kayıpların telafisi için Aralık ayında yoğun temaslarda bulunduk.

En son Asgari ücrete zam yapılmasına belge düzenlemesi üzerine ilaveten % 2.5 ilave bir zam yapıldı. Biz bunu yetersiz görsek te önemli bir adım olarak gördük. Temmuz ayına kadarki süreci takip edeceğiz, yeni kayıplar olursa bu kayıpların telafisi için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Ocak ayında % 2.5 telafi zammıyla birlikte % 30.5 zam yapıldı. Bunu önemli görüyoruz. Son dönemde Ekonomik alanda yaptığımız bu takibimizin önemli kazanımlar sağladığını özellikle emekli maaşlarında artış, asgari ücretin arttırılması vergi dilimindeki iyileştirme noktasında köklü problemlerin çözüm yoluna girdiğini görüyoruz.

Sendika Toplu Sözleşme Aidatı üzerinden yapılan iyileştirme sonrası Sendikalarda bir hareketlilik görüldü. Özellikle bizim Aralık ayında ve Ocak ayında (şu ana kadar) en önemli üye artışlarını kaydettik.

icin-1-172.jpg

Öğretmenlik Meslek Kanunu

Öğretmenlik Meslek Kanunu bizim yıllardır söylediğimiz, birçok meslek grubunun kanunu var ama bizim öğretmenler olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu yok. O süreç belirli bir noktaya Meclis gündemine geldi. Ancak bunun yetersiz kaldığını görüyoruz. Bu kanununun maddelerin çoğaltılmasını talep ediyoruz. Bizim özellikle öğretmen ve idarecilerimizin bu pandemi döneminde hem velilerimizin hem öğrencilerimizin yoğun bir şekilde problem çıkarıp saldırılarda bulunduklarına şahit oluyoruz. Bunun artık iyi niyetli açıklamalarla temennilerle çözülebilecek problemden öte geçtiğini görüyoruz.

Öğretmenlik Meslek Kanunun içerdiği iki önemli maddeyi önemli görüyoruz

Özellikle 3600 ek gösterge ve Kariyer basamakları düzenlenmesini önemli görüyoruz. Ama bizim sözleşmeli öğretmenlerin kayıp haklarının düzeltilmesi ve öğretmenlik mesleğinin topluma statü kazandıracak şekilde düzenlenmesi talebini özellikle söylüyoruz.

Kariyer basamakları noktasındaki düzenleme 16 yıldır beklediğimiz bir düzenleme, burada da Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlikle ilgili düzenlemenin daha kolaylaştırılmasını bekliyoruz.

Yarıyıl tatili yaklaşıyor. Salgının bu sene aşılarla birlikte bakanlığın yeni salgın sürecini okullarda takip etme sisteminin tuttuğunu sınıfların kapalı kalarak okulların tamamının kapatılmadığı sistemin önemli bir yöntem olarak kalacağını düşünüyorum.

Milli Eğitim Şurası

MEB Milli Eğitim Şurasını topladı. Salgın ve sonrası çalışmalardan nasıl bir sistem-yöntem çıkar, gündeminin oluşmasının beklentisi içindeyken, Okul öncesi ve meslek eğitimi üzerine yoğunlaşan bir gündem oldu. En yakın zamanda daha kapsamlı bir Milli Eğitim Şurasının toplanmasını temenni ediyoruz.

Katılım gösteren basınımızın değerli emekçilerine çok teşekkür ediyor bu vesile ile‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’’ tekrar kutluyoruz.

 HABER: Abdullah YADİGAR

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113