• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

MEHMET AKİF PENDİK? TE ANILDI

MEHMET AKİF PENDİK? TE ANILDI
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No?lu Şube Pendik Temsilciliği, ?Mehmet Akif Ersoy?u Anma ve İstiklal Marşı?nı Anlamak? konulu bir program düzenledi

Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Prof. Dr. Osman Öztürk konferans verdi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Eğitim-Bir-Sen Pendik Temsilciliği’nin düzenlediği etkinlikte anıldı.

MİLLİ DEĞERLER YAŞAMALI
 Pendik Belediyesi M. Akif Kültür Sarayı’nda yapılan programda açılış konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Pendik Temsilcisi Salih Açıkel; “Milli değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, öncelikle biz eğitimcilerin görevidir. Eğitim iş kolunda Türkiye’nin en büyük sendikası olma yolunda ilerleyen Eğitim-Bir-Sen tarafından ülkemizin dört bir yanında çeşitli aktivitelerle İstiklal Marşı ruhu canlı tutulmaya ve Mehmet Akif Ersoy’un mefkûresi anlaşılmaya ve aktarılmaya çalışılıyor. Çünkü biz İstiklal Marşı’nın bu ülkenin milli mutabakat metni olduğunu düşünüyoruz” dedi.
 M. Akif Ersoy’un hayatını anlatan ve İstiklal Marşı'mızın yazılma serüvenini konu alan belgesel niteliğindeki sunumun ardından kürsüye gelen Prf. Dr. Osman Öztürk, “Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşı’nı Anlamak” konulu konferans verdi.

CESARET AŞILIYOR
 Prf. Dr. Osman Öztürk; “Mehmet Akif Ersoy, iyi bir müderris, iyi bir güreşçi, iyi bir yüzücü, iyi bir şair ve iyi bir müslümandı. Bu ülkenin yetiştirdiği en önemli değerlerden birisiydi. Kültürlüydü. O milli mücadelenin yapı taşlarından biriydi. Unutmayalım ki, Milli Mücadelenin meçhul kahramanları, malum kahramanlarının en az on katı kadardır. Milli Marşımız; kahramanlık duygularını içinde taşıyan ve cesaret aşılayan bir marştır. Bu ülkenin gerçek değerlerini yansıtan, esarete reddiyedir.” dedi.
 İstiklal Marşı için yapılan yarışmaya gönderilen 724 eserden seçilmiş 6 eser’in hiç birisinin İstiklal Marşı’nın manası ile boy ölçüşemeyeceğini söyleyen Prf. Dr. Osman Öztürk; “Bunu en iyi Birinci Meclis anlamıştır. Ülkemizde her ihtilal olduğunda bazı mahfiller tarafından İstiklal Marşı’nın tartışmaya açılması, bize bir şeyleri hatırlatıyor. Bu ülkenin medeniyet değerleri ile problemi olan organize bazı marjinal yapılar maalesef İstiklal Marşı’nın içinde barındırdığı ruha alerji duymaktadır” dedi.

SAFAHAT BAŞUCU KİTABI OLMALI
 Mehmet Akif Ersoy’un yakın mesai arkadaşları, kadim dostları, çocukları ile Akif ve İstiklal Marşı üzerine çok mütalaada bulunma fırsatı yakaladığını söyleyen Prof. Dr Osman Öztürk; söylediklerimiz kitabi bilgilerden ziyade bizzat yakın dostlarının aktardıkları hatıralardır dedi. Eğitim-Bir-Sen üyelerine “Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşı’nı Anlamak” konulu bir saati aşkın sunum gerçekleştiren Prf.Dr. Osman Öztürk, salonu dolduran eğitimcilere, “Safahat sizlerin başucu kitabınız olmalı. Akif’in mirası siz eğitimcilerin omzundadır” dedi.
 Mehmet Akif Ersoy’un “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisi ile konuşmasını bitiren Prf. Dr. Osman Öztürk’e, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın; eğitimciler adına teşekkür etti ve “Osmanlı Arması” bulunan bir tablo hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113