• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kurtköy İlköğretim Okulu Anneler Günü?nü kutladı

Kurtköy İlköğretim Okulu Anneler Günü?nü kutladı
Pendik Kurtköy İlköğretim Okulu, Anneler Günü?nü geçtiğimiz cuma günü, Pendik Atatürk Kültür Evi?nde düzenlediği bir şiir ve gösteri programı ile kutladı.

Kurtköy İlköğretim Okulu’nun Anneler Günü özel programına, ilçe protokolü ekseriyetle iştirak ederken, çok sayıda okul müdürleri ve öğrenci velilerinin de katılımı dikkatlerden kaçmadı.

ANA GİBİ YAR OLMAZ
Programın açılışını kısa bir konuşmayla yapan okul müdürü Yaşar Yücel, Anneler Günü için düzenlenen şiir dinletisi ve gösteri programını, öğrencilerin hazırladığı vurgulayarak, “Oyun, şiir, türkü ve şarkıları dinlemek, onlara kulak vermek için konuşmamı kısa kesiyor ve ‘Ana gibi yar, Vatan gibi diyar olmaz.” diyorum, ifadesinde bulundu.

FEDAKAR ANNELERİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM
Daha sonra söz alan ilçe milli eğitim şube müdürü Mustafa Sarıca, salonda bulunan anne ve öğrencilere seslenerek, “Anneler, en kutsal varlıklarımızdır. Karşılıksız seven, gerektiğinde evladı için canını feda eden annelerimizin kıymetini bilelim.” dedi

CENNET, ANNELERİN AYAKLARI ALTINDA
Öğrencilere, anne sözü dinlemeleri ve annelerini üzmemeleri konusunda da çeşitli nasihatlarda bulunan Sarıca, “Büyüyünce, ilerde pişmanlık duyacak hal ve hareketlerden kaçınmalıyız. ‘Ah keşke yapmasaydım, annemi üzmeseydim.’ diyebilecek konumda olmamamız için çok dikkatli davranmalıyız. Çocuklar iyi bilin ki, ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

PROFESYONEL TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARTTILAR
Program, günün önem ve anlamını belirten, şiir, şarkı, türkü, tiyatro ve skeçlerle devam ederken, anne, baba ve çocuk rolüne soyunan öğrencilerin oyunları ve sergiledikleri performansları görülmeye değerdi. Kurtköy İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenlerinden aldıkları derslere, o kadar güzel ve titizlikle çalışmışlardı ki, adeta usta tiyatrocuları aratmadılar.

CEREN ÖZER, AĞLATTI
Ataürk Kültür Evi’nde düzenlenen programa, anne sevgi ve saygısını konu alan şiirler ve türküler damgasını vururken özellikle öğrencilerden Ceren Özer’in, ayrılan iki eşi konu alan ‘Sol yanım çok ağrıyor anne’ isimli, iki arada çaresiz kalan bir çocuğu anlatan şiiri, protokol üyeleri dahil olmak üzere salonda bulunan herkesi hıçkırıklara boğarcasına ağlattı.
Program, okul korosu öğretmeni Melike Genç yönetimindeki öğrencilerin seslendirdikleri çeşitli eserlerin söylenmesinin ardından okul müdürü Yaşar Yücel ve tüm katılımcılar ile annelere, çiçek ve gül hediye edilmesiyle sonlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113