• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Kurtköy Anadolu Lisesi Işık Kirliliği Savaşçıları

Kurtköy Anadolu Lisesi Işık Kirliliği Savaşçıları
Kurtköy Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde İspanya, Portekiz, İzlanda ve Aydın Fen lisesi ortaklığında yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa komisyonu tarafından desteklenen proje FALP’ın 4. hareketliliği İstanbul’da gerçekleşti.

Projenin ilk gün bayrak töreninde Kurtköy Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Bayram ile birlikte misafirler karşılandı. Sonra Pendik Belediyesi gençlik kamp alanına gidildi. Basketbol, okçuluk, voleybol, ayak topu gibi spor faaliyetlerinin ardından bütün ülkeler proje konusundaki sunumlarını yaptı. Proje faaliyetleri( sunumlar, fikir üretme toplantısı vb) gün içerisinde gerçekleştirildi.  Akşam yemeğinden sonra kamp ateşi yakıldı, misafirlere Türk gecesi yapıldı ve gökyüzü ölçümü ve ışık ölçümü faaliyetleri gerçekleştirildi. Salı günü kahvaltının ardından Tuzla Şelale Park'a gidilerek planetaryum ve kutup bilimi müzesine ziyaret gerçekleştirildi. Ardından güneş panelleri yerinde incelendi. Daha sonra ise Tuzla Marina'ya gidildi.

toplu-bina-onu.jpg 

Tarihi Bölgeleri Ziyaret Ettik

Misafir eğitimciler ve öğrencilerle çarşamba günü okuldan kültürel gezi için yola çıkıldı. Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Sultan Ahmet Camii ziyaret edildi. Ardından Kapalı Çarşı ziyareti gerçekleşti. Perşembe günü İstanbul Üniversitesi Gözlemevi ve Astronomi Laboratuvarı ziyaret edildi. 1936 yılında kurulan bir Astrograf ve ekipmanlarından oluşan Güneş Gözlemevi ve planetaryum gezildi ve İST40 adlı bir teleskopla gökyüzü izlendi. Astronomi müzesi gezildi ve kullanılan eşyalar incelendi. Öğleden sonra eğlenceli bir tekne turu ile gün sonlandırıldı.

belgeler.jpg

Misafirlerle Son Gün

Cuma günü öğretmenlerin değerlendirme toplantısından sonra sertifikalar dağıtıldı ve okulda açık büfe geleneksel Türk yemekleri ikram edildi ve cumartesi günü misafir öğretmenler ve öğrenciler ülkelerine geri döndü.

kizlar.jpg

terapi.jpg

oyun.jpgoyun.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113