• BIST 10319.96
  • Altın 2464.337
  • Dolar 32.2064
  • Euro 35.1089
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Kuaförlerin Gülşen Ablası'ndan hayatının kitabı

Kuaförlerin Gülşen Ablası'ndan hayatının kitabı
Pendik'te bayan kuaför işletmeciliği yapan Gülşen Balcı'nın, yıllardır hayalini kurduğu ilk kitabı uzun bir çalışmanın ardından okurlarıyla buluştu.

İlkokul mezunu bir kadının inanılmaz azmi  ve başarısı

Gülşen Balcı hayalindeki kitap Gülümse Kadınım ilk baskısını çıkardı.

Gülşen Balcı, uzun yıllardan bu yana uğraş verdiği bayan kuaförlük mesleğinde kadınlarla birlikte çokça zaman geçiren, dinlediği kadınların hayatından ve yaşanmışlıklardan yola çıkarak hep kafasının bir kenarında olan kadını anlatan bir kitap yayımlama hayalini en sonunda gerçekleştirdi.

guullseen0052.png

Gülşen Balcı, "Mesleğimin gereği kadınlarla sürekli beraberim ve onlarla birlikte yaşıyorum. Yıllarca çok farklı hikayeler dinledim. Yapım gereği insanlara yardımcı olmayı ve onların hayır duasını almayı çok seviyorum. Nerde bir hasta, bir yaşlı ya da çaresiz kadın görsem ona yardım etmek ve onun derdiyle dertlenmek, kendilerine faydalı olmak beni çok mutlu ediyor. Kadınları hep dinledim. Bir müşterim olarak değil, arkadaşı, bir yakını ve bir dost olarak dinledim. Bazılarıyla birlikte ağladık, kimisiyle birlikte güldük. Onlarla dertleştik ve bir çok şeyi paylaştık. Çok yakınarına bile anlatamadıklarını bana anlatabildiler. Şimdiye kadar o kadar çok şey dinledimki, bu birikimlerin bir kitap haline gelmesi gerektiğine inandım ve yola çıktım. Uzun bir çalışma sonunda gerçek hayat hikayelirinden derlenen bir kitap ortaya çıkardım. Herkesin bir Güzin Ablası var, neden Kuaförlerin bir Gülşen Ablası olmasın dedim."

Hayatımda Para Hep Geri Plandaydı

Balcı, "Ben Pendik Kaynarca gibi bir yerde esnaflık yapıyor olsam da çok iyi işlere imza attığıma inanıyorum. Burada kadınların  eşleriyle, işleriyle, çocuklarıyla ve çevresiyle yaşadıkları zorluklara yakinen şahitlik etme imkanı buldum. Onlarla zorlukları birlikte aşma iradesi gösterebileceğimizi öğrendik, onlarla paylaşmayı ve mutlu olabilmeyi öğrendik. Onlarla hem anne, hem eş ve  hem de iş kadını olunabileceğini,  kendi hayatımdan örnekler vererek paylaştık."

gguul_0051.png

Kitabımın Özeti Budur

Gülşen Balcı, kitabın özetini ise şu cümlelerle anlattı; "Evli ve üç çocuk sahibi bir kadının mutlu olmak için iş hayatına girmek istemesi üzerine, kendisiyle yaşadığı çelişkilerin yanında eşiyle ve çevresiyle olan ilişkilerinin anlatıldığı bir kitaptır bu." ifadesinde bulundu

Gülşen Balcı Kimdir?

Gülşen Balcı, 1 mayıs 1966 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. ilköğretimini Hayrat Merkez ilkokulunda tamamladı. Aydın Vural Öğretmeni sayesinde masallar ve hikayelerle tanışıtı. Sekiz kardeşin yedincisi olarak henüz 7 yaşında iken annesi, ablası ve kız kardeşini aynı gün içinde kaybedince, yoğun travmalar geçirir. Babasının ikinci evliliğinden dört kardeşi daha olunca kardeşlerine sımsıkı sarılıp hayata tutunurken onlara bir nevi küçük annelik yapar. Genç yaşta evlenerek hayat mücadelesi verirken, okuyamamış olmasının acısını hep yüreğinde hissetmiş. Bugün kariyer sahibi olup kendisine ait olan iş yerinde ekip arkadaşlarıyla çalışırken sivil toplum örgütleri ile birçok güncel projelere imza atmıştır. Evli olup iki erkek çocuk annesidir. Yaşam boyunca çevresinde bulunan kadınlar için hep bir şeyler yapmaya çalışan Gülşen Balcı, Goldman Sachs Vakfı'nın Özyeğin Üniversitesi İşbirliğiyle Dünya Geneli 10 bin Kadın Eğitimi Programına katılmaya hak kazanarak, dünyada 10bin kadın arasına girmeyi başarmış.

Gülşen Balcı kitabı, "Gülümse Kadınım"da bir genç kadının penceresinden diğer kadınlara sesleniyor. Kitapta ülkemizdeki kadınların ne kadar vefakar ve ne kadar cefakar olduğunu gözler önüne seriliyor. Kadınların istedikleri zaman her şeyi ama her şeyi yapabilecekleri anlatılıyor.

Gülşen Balcı, ilk kitabı " Gülümse Kadınım" için 6 mart Pazar günü saat 13.00-15.00 arası Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde kitaplarını imzalayacak.

HABER:YAŞAR ŞİMŞEK

gulsen-0067.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Acil durum, afet ve deprem ele alındı…16 Mayıs 2024 Perşembe 12:38
  • KAAN mı yoksa F-35 mi daha iyi? Ne kadar harcandı?15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:37
  • İlk Cumhurbaşkanı Erdoğan inceledi!15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:16
  • Sabiha Gökçen'den Avrupa şehrine ilk sefer15 Mayıs 2024 Çarşamba 16:23
  • AHİSİAD'tan Başsavcıvekili Turgut'a ziyaret15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:48
  • Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı Tamamlandı15 Mayıs 2024 Çarşamba 12:36
  • İstanbul'da suya yüzde 36 zam yapıldı!14 Mayıs 2024 Salı 18:30
  • Pendik Haseki'de mezuniyet coşkusu14 Mayıs 2024 Salı 16:25
  • Eğitimciler kötü muameleyi asla hak etmiyor13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:21
  • 7.4 büyüklüğünde ve 9 şehri vurabilir!13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113