• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 11 °C

Karuşağı Okulunda 23 Nisan Coşkusu

Karuşağı  Okulunda 23 Nisan Coşkusu
Mustafa Karuşağı ilkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri görsel şölene dönüştü. Skeç ve şiirlerle bayrama coşku veren öğrenciler, dans gösterileriyle de izleyenleri büyüledi.

 

HİÇBİR MİLLETİN TARİHİ BİZİMKİ KADAR ŞANLI DEĞİL

 

Okul Müdürü İzzet Diktaş, törende veli ve öğrencilere hitap etti. Duktaş konuşmasında, " Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, "Geçmişlerini unutan milletlerin gelecekleri yoktur” demiştir. Bugün geçmişimizi unutursak yarın vatanımızı, bağımsızlığımızı, adımızı, kimliğimizi unutmak zorunda kalırız. Dünyadaki hiçbir milletin tarihi bizimki kadar şanlı değil, hiç bir vatan toprağı bizimki gibi kanla sulanmadı. Dünyadaki hiçbir özgürlük bizim ki kadar can verilerek alınmadı. İşte biz bu şanlı tarihi unutmadık. Biz cepheye mermi taşırken, öküzü ölünce kağnısına kendini koşan Elif Anaları unutmadık. Seyit Onbaşıları unutmadık. Biz yokluklar içinde tüm dünyayı dize getirmiş şehitlerimize saygıyı unutmadık. Unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

 

Diktaş, "Bütün Cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiç bir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yanlız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yanlız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcutiyetidir." Atatürk’ün sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Öğrencilerin ve öğretmenler ortaklaşa seslendirdiği, "Bugün millet meclisimizin açılışının ve egemenliğin ulusa geçişinin 94. yılını kutluyoruz.  94 yılda değişen dünya ile birlikte bizlerde değiştik. Yaşam biçimlerimiz, eğitim şekillerimiz, giyim ve kuşamlarımız, beslenme şekillerimiz değişti. Ancak dilimiz ve bayram coşkumuz değişmedi. Bayramlarımız hala eski heyecanını ve eski coşkusu ile kutlanıyor. Peki neden? Çünkü bizi bayramlara ulaştıran o sıkıntılı, o acı günleri unutmadık ta ondan. Biz geçmişimizi unutmadık.” sözleri güne damgasını vurdu.

Ardından öğrenciler, hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerini sundu.

Okudukları şiirlerle bayram coşkusunu katlayan öğrenciler, dans gösterileriyle de izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

 

Anne çocuk okulda ve yetişkinlere okuma kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifika töreniyle devam eden programda okula sürekli katkı sağlayan eğitim günüllüsü iş adamları Ahmet Çelebi, Ali Çelik'e teşekkür edildi. 

 

Program sonunda Okul Müdürü İzzet Diktaş, hazırlanan güzel program dolayısıyla bütün öğretmenlere, öğrencileri yalnız bırakmayan velilere ve davetlilere teşekkür etti.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113