• BIST 10158.63
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Kadın girişimci ihracatçıların rehberi oldu

Kadın girişimci ihracatçıların rehberi oldu
KİŞGEM?li Derya Ceylan, kurduğu firmasıyla ithalat ve ihracat konusunda şirketlere danışmanlık hizmeti veriyor. Yıllarca uluslararası firmalarda çalışan Derya Ceylan?ın KİŞGEM?den aldığı destekle kurduğu şirketi,şimdi Türkiye?nin en büyük ihracatçılarına

Kendi işini kurmak isteyen bir çok kadına örnek olan KİŞGEM (Kadın Girişimci İş Geliştirme Merkezi) girişimcileri, başarılarıyla da kendilerinden söz ettiriyor. İki yıl önce DC Dinamik Çözüm isimli ihracat danışmanlığı firmasını kuran Derya Ceylan da bunlardan biri. 20 yıla yakın uluslararası ihracat ve ithalat firmalarında çalışan Derya Ceylan, elde ettiği tecrübeleri kendi kurduğu firmasıyla müşterilerine aktarmaya karar vermiş. Sonunda kendi işinin patronu olan Derya Ceylan, kısa sürede büyük başarı elde etti. Derya Ceylan’ın firmasından danışmanlık hizmeti alanlar arasında, Türkiye’nin ilk 500 ihracatçısı listesinden üç firma da bulunuyor.

Danışmanlık yaptıkları firmaları A’dan Z’ye analiz ederek hedefledikleri pazarları araştırdıklarını, ardından izlemeleri gereken süreci kendilerine sunduklarını belirten Derya Ceylan, “Daha çok KOBİ ve holdingler müşterilerimiz oluyor. Reklamdan hangi distribütörlerle anlaşmaları gerektiğine kadar tüm süreci takip ediyor, onlara rehberlik yapıyoruz” diyor.

Kulaktan dolma bilgilerle hareket eden zarara uğruyor

Sektörde en çok karşılaştıkları sıkıntıların firmaların kulaktan dolma fikirlerle hareket etmesi olduğunu ifade eden KİŞGEM’li Derya Ceylan, bu durumun ithalat ya da ihracat yapmak isteyenlerizarara uğrattığını belirtiyor. Ceylan, “ Bir çok girişimci sağdan soldan duyduklarıyla hareket ediyor, bir iki fuara katılırsa ürün satabileceğini sanıyor. Bu süreç genelde hayal kırıklığı ile sonuçlanıyor. İşte biz bu durumla karşılaşmamaları için varız” diyor.

Türkiye’de ihracat kültürünün oluşmaya başladığını kaydeden Derya Ceylan, devletin bu konudaki teşviklerinden bir çok yatırımcının haberi olmadığını dile getirerek “müşterilerimizin bu teşviklerden en iyi şekilde faydalanmasını sağlıyoruz. Çünkü yatırımcıların çoğu ya bu teşviklerden habersiz ya da umursamıyor” şeklinde konuşuyor.

Stajyerlere kapımız açık

Derya Ceylan, sektöre ilgi duyan üniversite öğrencilerinin firmalarında stajyerlik yapabileceğini belirterek, “Yeni yeni gelişen danışmanlık sektörünün geleceği parlak.Gençlerin kendilerini bu konuda kendilerini geliştirmeleri için elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz” diyor.

KİŞGEM NEDİR?

KİŞGEM (Kadın Girişimci İş Geliştirme Merkezi),kadın girişimciler için oluşturulmuş bir iş geliştirme modelidir.Pendik Belediyesi ve KOSGEB’in katkılarıyla yürütülen proje AB fonlarınca destekleniyor.Türkiye’ de sadece dört bölgede faaliyet gösteren merkezlerden biri olan Pendik KİŞGEM, 2008 yılından itibaren kadın girişimcilere hizmet veriyor. KİŞGEM,kadın girişimcilere, işletmelerinin kuruluş ve gelişim aşamasında destek vererek Pendik ve bölgesinde ekonomik fırsatlar yaratmak, zenginlik ve istihdam oluşturmak amacı taşıyor.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113